DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

2014 -2015 Eğitim Öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü Valilik önünde Atatürk anıtına çelenk koydu. Törene Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, öğretmeler ve öğrenciler katıldı. Buradaki törenin ardından bu yıl eğitim-öğretime başlayan Üçler İlkokulu’nda açılış töreni düzenlendi.

 

Üçler İlkokulunda düzenlenen törene Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi ve Pamukkale Kaymakam Vekili İsmail Soykan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, davetliler, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulu Folklör Ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından okulun 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz diyerek karanfil dağıttı.

 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı

Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açılış konuşmasında “ Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde idarecilerimize, öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum; yeni öğretim yılının huzurlu, güvenli ve kardeşlik ortamı içinde geçmesini temenni ediyorum.

 

Bugünden itibaren ilimizde 12993 öğretmen, 181360 öğrenci, 741 kurum ve 8347 derslikte hizmet vereceğiz.

 

Hepimizin bildiği gibi insan hayatı ilkler unutulmaz anlardır. Çocuğun ana kucağından ayrılıp, ikinci ana kucağı, ocağı okul, asla unutulmaz. Çünkü çocuğun dünyaya açılan ilk penceresi okuldur. Bundan dolayı sınıf öğretmenleri, okulöncesi öğretmenleri unutulmaz. Çocuklarınıza sorun; “ öğretmenim böyle söyledi” der.“  İnsan mimarı öğretmen, veliden önce gelir. Öğrencinin gözünde öğretmen liderdir.

 

Sayın Valim, Değerli konuklar

Çocuklarımızın hepsi pırıl pırıl. Onlar geleceğe umutla bakıyorlar ve kalplerinde zihinlerinde çok farklı bir heyecan var. Okullarımızda bu çocuklarımızın gelecekle ilgili kafalarındaki o heyecanı iyi bir şekilde yönetip onları geleceğe hazırlamak Türk eğitim sisteminin en temel amacıdır.

İnşallah bu yavrularımızı okul öncesinden başlayarak üniversite hayatına denk geleceğe güvenle bakan gençler olarak hazırlamak bizim en temel amacımızdır. Bunları yaparken çocuklarımızın iyi ve temiz bir ortamda eğitim öğretim görmesi ve geleceğe hazırlanması hepimizin en önemli görevidir. Bu yönde bütün meslektaşlarımdan özellikle rica ediyorum.

 Değerli Meslektaşlarım;  

 

Öğretmenlik sevilmeden yapılabilecek bir meslek değildir. Sizler çocuklarımızın yani ülkemizin geleceğinden birinci derecede sorumlusunuz. Tüm öğretmenlerimizden isteğim kendi çocuklarınızın nasıl bir eğitim almasını istiyorsanız, öğrencilerinizi de o şekilde eğitmenizdir.

Bir insanı eğitmek, bir toplumu şekillendirmek herkesin harcı

değildir ve olmamalıdır. Öğretirken eğlenin ve eğlendirin. Öğretmenlik öğrencilerine ve mesleğine âşık olmayı gerektirir.

Öğretmen; sevgisiz ve sabırsız olamaz, bu bağlamda, öğrenmenin kişiden kişiye farklılık gösterdiğini bilerek her öğrenci için uygun öğrenme ortamları sağlayıp, öğrenemeyeceği hiçbir şey olmadığını göstermeliyiz.

Edebali, Osman Gazi’ ye “Yükün ağır, işin çetin, gücün kula bağlı” demişti. Bütün yıl boyunca yorulmadan çalışacak olan siz meslektaşlarıma yürekten başarılar diliyorum.

Kıymetli veliler.

Devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Anne, babalardan  isteğimiz, çocukların tek besin kaynağı olan gösterecekleri sevgi ve ilginin hatırlanmasıdır.

Hedefimiz öğrencilerimizi; devletine, şehit kanıyla sulanmış ay yıldızlı Bayrağına ve tarihin şahidi eşsiz Milletine sevgiyle bağlı, ahlaklı, insana ve doğaya saygılı, bilgiye ulaşmayı öğrenmiş ve öğrendiklerini hayata geçirebilen, yaşadığı sorunlarla baş edebilen, başkalarının farklılıklarını hoşgörüyle karşılayabilen ve geleceğe her zaman umutla bakabilen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.

Sevgili öğrencilerim,

 

Sizinle birlikte bahçelerde çiçeklerin açtığını görüyorum. Sizin olmadığınız dönemlerde binalarımız kupkuru.  İyi ki varsınız. Okullarınızı da, bizi de, hayatımızı da neşelendiriyorsunuz, şenlendiriyorsunuz.

 

Sizleri gönülden seviyoruz ve sizlere güveniyoruz. Sizlerden, sizlere sunulan eğitim-öğretim imkânlarının hakkını vermenizi bekliyoruz.

 

Yeni öğretim yılı ile birlikte yeni modern bir okulda eğitime başlıyorsunuz. Bu yönden de çok şanlısınız. Çünkü okulumuz donanım olarak her türlü eğitim araçlarına sahip bir okuldur.

 

Bu okulumuzun projesinin çizimi aşamasında “bir okulda nelere gereksinim duyarız ?”  sorusuna İdareci ve öğretmenlerimizle birlikte cevap aradık. Böylece ilk defa ihtiyaca göre özel proje ile Bakanlığımız tarafından bu güzel modern okulumuz ilimize kazandırılmıştır.

Sevgili öğrencilerim, size sunulan bu imkânları; okul ve toplum kurallarına uyarak, size verilen görevleri zamanında yaparak, bol bol kitap okuyarak, derslerinize çok çalışarak, zamanınızı iyi ve verimli değerlendirmenizi ve yaşantınızla çevrenize ve bu yıl okula yeni başlayan küçüklerinize örnek olmanızı bekliyoruz. Aynı zamanda bu okulu sizlere kazandıran Eğitim sevdalısı Sayın Valimiz Abdülkadir DEMİR Bey’e ve o zamanki İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ederim.        

 

Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Değerli misafirler

İlimizde eğitimin seviyesini ve kalitesini el ve gönül birliği içerisinde gece gündüz çalışarak daha da arttırmak zorundayız.

 

Bunun için eğitimin tüm paydaşları ve sevenleri üzerine düşeni bu ülkeye olan borcunu ödemek adına yapacağı çalışmalara inancımız tamdır.

 

Ders yılı içinde tüm yönetici ve öğretmenlerin okulu birlikte yönetmeleri sağlıklı sonuçların alınmasında ciddi bir etken olarak görülmektedir. Tüm görevliler sorunları, öğrenen organizasyon, işbirliği ve takım çalışması anlayışı içinde çözebilmelidir.

 

Yönetici, öğretmen, veli ve çevre ile sağlıklı işbirliğinin kurulması sorunların çözümünde ve etkili bir eğitim için oldukça yararlı görülmektedir.

 

Değerli konuklar

Her yıl olduğu gibi bu yılda geleneğimizi bozmadık. Yeni eğitim öğretim yılını yeni bir okulumuzda yapıyoruz. Tamamı devletimiz imkânlarıyla yapılan bu modern okulumuz Bodrum+Zemin+3 Kat+Konferans salonu ile birlikte 5.654.385.-TL mal olmuştur.

 

Bu kurumumuzda eğitim görecek öğrencilerimiz gerçekten çok şanslı. Bilişim dizaynı, cep sinema, konferans salonu, ibadethane, yemekhane, spor salonu ve soyunma odaları, asansör kısaca yeni okulöncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğine uygun standartlarda ilimize kazandırılmıştır.

 

Devlet olarak bu okulların açılması için milyarlarca para harcanmaktadır. Geleceğimiz için böyle modern binalara ihtiyaç vardır. Bu güzel okulumuza sahip çıkalım. Yavrularımızı bu tür modern okullarda bilgilerle donatalım. Herkes eğitime destek vermeli, eğitimin içinde yer almalı.

 

Başta ilimize 2 okul kazandıran eğitim gönüllüsü, eğitim sevdalısı Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKÇİ Bey olmak üzere,   eğitime verdikleri destek ile her zaman yanımızda olan Sayın Valimiz Abdülkadir DEMİR’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman ZOLAN ve ekibine,   Belediye Başkanlarımıza, Vekillerimize, hayırseverlerimize eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkürü bir borç biliriz. 

 

Bu duygularla 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederken,  bütün öğretmen arkadaşlarıma ve sevgili öğrencilerime 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı ve başarılı bir yıl olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı

Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, Türkiye’nin bulunduğu bölge de sözü dinlenen bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye’ye sorulmadan Türkiye’nin hesaba katılmadan artık hiç kimsenin hesap yapamadığını kaydeden Vali Demir, “Bunun yolu iyi eğitilmiş insan gücünden geçiyor. Şuan da dünyanın en güçlü ülkeleri, en çok doğal kaynaklara sahip olanlar değil, insanlarını en iyi eğiten ve güçlü insan kaynağına sahip olan ülke olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin de bu yolda özellikle son on yılda çok önemli mücadeleler yaptığına inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük hayali olan FATİH Projesi aslında bu vizyonun ne demek olduğunun en iyi ifadesiydi” dedi.

 

Denizli’nin sadece bulunduğu bölge de değil, Türkiye’de de gerçekten söz sahibi olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Demir, “Birlikteliği ile bütün kesimlere örnek olan bir kent. Denizli özellikle ekonomik alanda bilindiği gibi Türkiye’nin en önde gelen kentlerinden birisi. İhracatına bakın, turizm sektörüne bakın, sanayiye bakın, hayvancılık sektörüne  bakın, tarıma bakın, hangi alana bakarsanız bakın Denizli gerçekten önde bir kent. Denizli içinde ben bir tabir kullanıyorum; Denizli kendi için yaşayan bir kent değil, Denizli’de yapılan her katma değer aynı zamanda Türkiye’ye katkı sağlayarak büyüyor. Dolayısıyla bu İlde görev yapan herkesin Valisinden Belediye Başkanına ve en son yöneticisine kadar ayrı bir sorumluluğu var. Dolayısıyla Denizli’de pek çok konu kısa zaman içerisinde çok daha güzel çözülüyor” diye konuştu.

 

Fiziki anlamda bir çok iyileştirilmelerin yapıldığını, şehrin önemli noktalarına okullar yapıldığını anlatan Vali Abdülkadir Demir şunları söyledi; “Özellikle Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci başkanlığında Büyükşehir Başkanımızla birlikte ve İl yöneticilerimizle beraber bir şeye karar verdik. Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim, o dönemde Denizli Belediyesinde bütün imar planlarını önümüze serdiler ve  dediler ki ‘nerede okul ihtiyacı varsa siz isteyin biz verelim’. İnanın bu kadar netti. Yerler belirlendi hiç bir şey düşünmeden hiçbir beklentiye girmeden Denizli’nin en önemli yerlerinde marka anlamında çok önemli kullanılabilecek en önemli arsalar okullar için verildi. İçinde bulunduğumuz Üçler İlkokulu da o örneklerden bir tanesidir. Bu okul gibi 8 tane 36 derslik okul yapıldı. Aslında bu bir öyküydü, aslında bu bütün kesimin bir araya geldiğinde insanların bir araya geldiğinde neler yapabileceğinin en iyi göstergesiydi.

 

Şu anda Denizli’deki toplam derslik sayısının 8.347’ye ulaştığını vurgulayan Vali Demir konuşmasını şu şekilde sürdürdü; İl Özel İdaresi kapanmak üzereydi, bir şeyleri çok çabuk yapmak zorundaydık. Bakanlarımızın verdiği yetkiyle de öncelikle birlikler vasıtasıyla yapılıyordu, para konusunda da elde olan sınırlı para ile çok büyük işlere girildi. Bunu rahatlıkla söyleye bilirim iş başladığında 15 milyon lira vardı. Ama bitirilmesi gereken işin 96 milyonluk olduğu görüldü. Bunu başlasak bitire bilirmiyiz diye terettüt edildi. İl Genel Meclis Başkanımız sağolsun, İl Genel Meclis Üyelerimiz de sağolsun dediler ki ne varsa verelim. Sonuçta böyle bir karar verildi ve Türkiye de ilk defa 24 derslikli okullar için 6 ay, 36 derslik okullarda 8 ay süre verildi. Sonuç olarak  şu anda toplama baktığımızda tüm Denizli’deki derslik sayısını 8.347 dersliğe ulaştırmış olduk. Son 3 yılda 1.106 derslik başarıldı. “Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve hayırseverlerimizin de katkısıyla gördüğünüz gibi Cumhuriyet tarihinde yapılanın 3/1 oranı kadar okul ve dersliğin bir yıl gibi kısa sürede yapılmış olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Tabi bunların başarılmış olması Denizli kentinin başarı öyküsüdür. Ve tam bir ekip çalışmasının ne olduğunu göstermesidir. Burada isimlerinin mutlaka anılmasını istediğim Ekonomi Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizde özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızda ödeneklerin temini ile ilgili çok gayret gösterdiler. İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri çok destek verdiler. Denizli derslikler başına düşen öğrenci sayısında artık yirmiler noktasına gelindi. Bu birçok kentin hayal bile edemeyeceği bir başarıdır. Bildiğiniz gibi 2012’de eğitimde başarı yükseltme projesi geçen sene de defne projesi uygulandı. Denizli o dönemde sonuçlar açıklanıyordu. Biliyorsunuz YGS’de birinci sınavda Türkiye üçüncüsü oldu, ikinci sınavlarda da hep ilk onda yer aldı. Ama maalesef iki yıldır sonuçlar açıklanmadığı için sıralamayı bilemiyoruz, ama biz biliyoruz ki Denizli’de yöneticilerimiz çok gayret gösteriyorlar. Daha yolun başındayız, daha başarmamız geren çok şey var. Özellikle gençlerimizi iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin her bir tarafında görev yapma fırsatımız oldu ama Denizli kadar kendi çocuklarına sahip çıkan onların eğitimiyle ilgilenen veli yapısını ben hiçbir yerde görmedim. Onların desteği bizim için önemli, onların içi rahat olsun bizler takip ediyoruz.”

 

Vali Demir’in konuşmasının ardından ilkokul 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilere çiçek verdiler. Vali Demir ve protokol üyeleri daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi.

 

 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı açılışı2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

 

 

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.