DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Öğretim Yılı Sonu İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı

2014-2015 Öğretim Yılı Sonu İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2014-2015 eğitim-öğretim yılının değerlendirilmesi yapılırken önümüzdeki eğitim öğretim yılının daha başarılı geçmesi amacıyla öneri ve değerlendirmelerde bulunularak kararlar alındı.

 

Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Özçelik, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un ‘2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Sonunda Denizli Milli Eğitimi’ konulu sunumu yapıldı. Buna göre; İlimiz genelinde bu yıl; 64 okul öncesi, 321 ilkokul, 238 ortaokul, 142 ortaöğretim ve 8 adet yaygın eğitim olmak üzere toplam 765 okulda 8.289 derslik, 181.360 öğrenci, 12.785 öğretmenimiz ile eğitim öğretim faaliyetleri tamamlandı. İlimiz genelinde eğitim kademelerine göre 2014-2015 eğitim öğretim yılı okullaşma oranları; okul öncesinde %63,4, ilköğretimde %102,4, ortaöğretimde %85,1’dir.

2014-2015 eğitim öğretim yılında 1 Adet 200 Öğrenci Kapasiteli Pansiyon Binası, 1 Adet Bilim ve Sanat Merkezi Binası, 1 Adet Rehberlik ve Araştırma Merkezi Binası, 1 Adet Kapalı Spor Salonu, 14 Okul Binası (368 derslik) olmak üzere, toplam değeri 63.023.128,00 TL olan okul/kurum binası hizmete sunulmuştur. Bu yapılardan; 28 derslikli 1 okul, 36 derslikli 8 okul, 8 derslikli 1 Özel Eğitim Anaokulu ve1 Rehberlik ve Araştırma Merkezi binası özel projelidir.

Sunumun ardından komisyon üyelerine hitap eden Vali Şükrü Kocatepe, özverili çalışmalarından dolayı milli eğitim camiasına teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında eğitimdeki eksiklikler ve çözüm yollarının üretilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Vali Şükrü Kocatepe; “2014-2015 eğitim öğretim yılını başarı ile tamamladık. Genel olarak Türkiye’de başarı sıralamasında önde bulunan iller arasında yer aldık. Her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da Denizli bizim gurur kaynağımız oldu ama amacımız eğitim konusunda tabi ki daha ileride, daha ön sıralarda olabilmek. Bu nedenle gayretimiz Denizli’deki çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, ülkemizi gelecekte beklediğimiz çağdaş medeniyetin de önüne taşıması. Asıl emek sahipleri öğretmenlerimiz ama biz de öğretmenlerimize ve öğrencilerimize eğitim ve öğretimdeki alt yapı eksikliklerini ve fiziki imkânsızlıkları gidererek iyi bir fizik ortam hazırlama konusunda çaba sarf ediyoruz. Okullarımızın özellikle il merkezindeki bazı yerleşim birimlerinde çok yoğun öğrenciye sahip olduğunu görüyoruz. Hâlâ mevcudu 50 civarında olan sınıflarımız var. Arsa konularında sıkıntılarımız var. Eski okulları büyütmek suretiyle veya bahçelerine ilave bina yapmak suretiyle çalışmalar yapıyoruz. Hayırseverlerimizin bu konudaki katkıları çok önemli katkı sağladı. Hayırseverlerimiz tarafından geçen yıl başlatılan 6 okulumuz bu yıl yatırım programımız dahilinde ihale edildi, inşaatları tamamlanacak Ayrıca hayırseverlerimizle 13 yeni okul protokolü imzaladık. Hayırseverlerimize buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

 

Eğitim sisteminin 12 yıla çıkmasıyla birlikte özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların lise düzeyindeki öğrencileri için okullaşma sorunu bulunduğunu ve bu ihtiyacın pansiyon sayılarını arttırmaktan geçtiğini ifade eden Valimiz Şükrü Kocatepe sözlerini şöyle sürdürdü. “Öncelikle eğitim öğretimin 12 yıla çıkmasıyla birlikte kırsal kesimdeki çocuklarımızın lise düzeyindeki okullaşmada maalesef geri kaldığını düşünüyoruz. Çünkü il ve i1çe merkezlerinde barınma imkânı olan okullarımızın azlığı ve eksikliği nedeniyle köy nüfusundan gelen çocuklarımızın liselere gidemediklerini görüyoruz. Bu nedenle pansiyon sayısının arttırılmasının ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu amaçla Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfının imkânlarını harekete geçirerek her ilçeye bir pansiyon yapalım istedik ve bu amaçla teklifte bulunduk. Büyük ilçelerimiz için teklifte bulunduk. Sadece Çameli, Çivril ve Acıpayam olmak üzere 3 ilçemiz için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan kabul geldi. Bu 3 ilçemizde Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarımız bu sene inşaatlara başlamak suretiyle öğrenci pansiyonları yapacak. İnşallah bunu devam ettireceğiz. Yani her ilçemizde birer öğrenci pansiyonumuz olsun istiyoruz. Özellikle kırsal kesimden gelen kız öğrencilerimizin okullaşması konusunda pansiyonlara ihtiyacımız var.”

 

Fiziki eksikliklerin yanında eğitim öğretimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalardan da bahseden Valimiz Şükrü Kocatepe “Okullarımızdaki fiziki eksikliklerin giderilmesinin yanında tabi ki eğitim öğretim kalitesinin artırılmasıyla ilgili de çabalar var. Öğretmenlerimizin bilgilerini tazelemesi konusunda özellikle Pamukkale Üniversitesi’nin desteği ile öğretmenlerimize tezsiz yüksek lisans yapma imkânı sağlandı. Bu çalışmalarla öğretmenlerimizin gayretlerinin ve motivasyonlarının artırılması amaçlanmaktadır. Eğitimde başarı tamamen öğretmenlerin eseridir. Biz ne kadar büyük, gösterişli okullar yapsak da öğretmenimiz gayretli değilse başarıya ulaşmak mümkün değildir. Bu nedenle eğitimi kurslarla takviye etmek suretiyle başarıyı yükseltmeye gayret ediyoruz. Asıl eğitim-öğretim yuvaları okullardır. Bundan sonra da biz bu esasa dönerek okullarımızda başarılarımızı daha da yükseltmeye, öğrencilerimizin başarısını arttırmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Komisyon üyelerinin Denizli Milli Eğitiminde var olan sorunlar ve çözüm yolları ile daha iyi bir eğitim-öğretim kalitesine ulaşabilmek için gerçekleştirilebilir projelerle ilgili görüş ve önerileri alındı.

 

Vali Şükrü Kocatepe toplantı sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında ise şunları ifade etti. “Toplantı içerisinde sizlerden gelen talep ve fikirleri dinledik. Özellikle okullarımızda kitap okuma alışkanlığı, sağlıklı insan olmak ve bunun gibi eğitici konularda yazar ve akademisyenlerle konferanslar yapılabilir ancak imza günleri gibi kitap tanıtımı, kitap satışı ve pazarlaması tarzında ticari faaliyetleri içeren çalışmaların okullarımızda yapılması uygun olmaz. Müdürlerimize anlatmak istediğim konular ise İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Şube Müdürlerimiz mutlaka okulları sık sık ziyaret etsinler, masalarına bağlı kalmasınlar. Okul müdürü sabah gelip odasına çekilip televizyon karşısında gününü geçirmesin. Okul müdürü sınıflarını gezecek, okuluna, öğretmenlerine öğrencilerine bakacak. Teneffüste öğretmenler odasına geçip öğretmenlere moral verecek. Sınıflara girecek düzgün mü,  temiz mi, hizmetliler görevini yapıyor mu,  kontrollerde bulunacak.

 

 

Bir eğitim-öğretim yılının daha geride kaldığını ifade eden Vali Şükrü Kocatepe son olarak İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, üniversitemizin değerli akademisyen ve yöneticilerine, burada bulunan herkese toplantımıza geldiğiniz ve katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Şimdiden iyi bayramlar diliyorum” dedi.

 İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısıİl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısıİl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.