DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının açılışı ve “İlköğretim Haftası” nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü Valilik önünde Atatürk anıtına çelenk koydu.

 İlk Ders Zili Çaldı

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ile öğretmeler ve öğrenciler katıldı. Buradaki törenin ardından Osman Aydınlı İlkokulu’nda yeni eğitim öğretim yılı ve okul açılış töreni düzenlendi.

 

Osman Aydınlı İlkokulunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever İşadamı Osman Aydınlı, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, davetliler, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende okul öğrencileri şiirler okudu. Sonrasında Osman Aydınlı İlkokulu  Sınıf Öğretmeni Eylem Açıkgöz “Okul” adlı şiiri seslendirdi.

 

Hayırsever İşadamı Osman Aydınlı yaptığı konuşmasında “İlköğretim Haftasının başlaması nedeni ile mahallemizde ve okulumuzda yapılan bu tören bizleri ve mahallemizi onurlandırdı. Gerçek dünyanın ve geleceğin nesilleri olan çocuklarımızın bugün okula başlamaları bizi gururlandırdı. Gelecek nesiller bizim için çok önemli. Sizler bizim gerçeklerimiz ve geleceğimizsiniz. Sizlerle geleceğimizde daha güzel günler bekliyoruz. Alt yapıları iyi bir şekilde donatılmış okullarımız sizlerle dolduğunda gelecek bizimdir. Gelecek bilgisayar ve teknoloji çağı. Bilgiyi depolamak yerine nasıl ulaşılacağını bilmek önem kazandı. Yeni eğitim öğretim yılının kutlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açılış konuşmasında “Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığı inancıyla; 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcı olan bu günde bizlerde en az çocuklarımız kadar heyecan, coşku ve sevinç içerisindeyiz.Ancak, bu güzel günde terör nedeniyle kaybettiğimiz şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anarken, üzüntümüzü belirtmek istiyorum.

 İlk Ders Zili Çaldı

İlimizde 1080 resmi kurum ile 8685 Derslik, 181.918 öğrencimiz ve 13.327 öğretmenimizle ile yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz.   

 

Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde: “İlk ilham; ana baba kucağından, sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.” diyor.

 

Büyük Atatürk´ ün bizlere gösterdiği hedef ve belirlediği vizyon doğrultusunda, Türk Milli Eğitim Sisteminin amaçlarını gerçekleştirme sorumluluk ve idealimiz artarak devam etmekte ve bu bağlamda çalışıyoruz.

 

Değerli Konuklar,

Önce eğitim diyoruz. Yavrularımızı bilgili, donanımlı, kültürlü yetiştirebilmek için. Çocuklarımızın aidiyet duygusu gelişmiş nesiller olması için vatan sevgisi, bayrak sevgisi, Ata sevgisi bireyler olmaları için. Öz değerlerimize bağlı, hoşgörü, paylaşım, özgüven, doğruluk, saygı ve erdemlik gibi konularda bilinçli olmaları için eğitimler veriyoruz. Eğitim ortamlarının rahat ve sağlıklı mekânlar olması için. İkili eğitim yerine tekli eğitime önem veriyoruz. Bütün okullarımızda fiziki görünümle birlikte sıhhi ortamlar haline gelmeleri için çaba sarf ediyoruz.

 

Hayırseverlerimize ve bu konuda katkı sağlamak isteyen herkese diyoruz ki Eğitim için, geleceğimiz için, “Eğitim’e bir katkıda sen koy”.  Denizli’mizde haydi tekli eğitime diyoruz. Bunu gerçekleştirmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim.

 

Bugün ilimizde 39 adet okul inşaatımız devam etmekte. Bu arada başta Bakanlığımıza, hayırseverlerimize minnet ve şükran duygularımızı iletiyorum.

 

Kıymetli Meslektaşlarım

Milli Eğitim olarak hedefimiz, çocuklarımızı vatan ve bayrak sevgisi ışığında Yüce Önder Atatürk´ün vurguladığı gibi ´fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller´ yetiştirmektir." Bu hedefi gerçekleştirebilmek için, eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim sisteminin küreselleşen dünyanın koşulları ve toplumun beklentileri doğrultusunda modern ölçütlere kavuşturulması, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten çalışmalar ışığında kararlılıkla sürdürülecektir.

 

Sayın Veliler;

Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz.

 

Sevgili Öğrenciler;

Evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız okullarınız açıldı. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum.

 

İyi insan, iyi yurttaş, ideallere dürüstlük, sözünde durma, yardımlaşma, sevgi ve saygı vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi gibi değerlere sahip olmak bunları akıl ve bilimsel düşünce ile hem kendisi, hem ülkesi hem de tüm dünyada insanlık yararına kullanabilmektir.

 

Değerli Konuklar

İlköğretim Haftasını kutladığımız bu okulumuz eğitim sevdalısı kıymetli hayırseverimiz Osman Aydınlı Beyin katkılarıyla yapılan 36 Derslik, Bodrum+Zemin+3 Kat +Konferans Salonu olarak özel proje ile yapılan okulumuzu eğitime kazandıran hayırseverimize huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Osman Aydınlı Bey’in şahsında tüm hayırseverlerimize kurumumuz adına minnet ve şükran duygularımı iletiyorum.

Tabii gerek bu okullarımızın ilimize kazandırılmasında, gerek görevlerimizi sürdürürken; bizlere her türlü desteği veren Denizli için bir şans olan,  her türlü sorunumuzda yanımızda olan Sayın Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi Beyefendiye teşkilatımız adına şükranlarımı sunarım.  Bugüne kadar eğitim alanında yaptığımız hayırsever protokolleri ile çalışma ve başarılarda hep yanımızda olan başta Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe Bey’e eğitimin her hamlesinde destek veren belediyelerimize, değerli milletvekillerimize, bütün hayırseverlerimize, tüm sivil toplum kuruluşlarına, siz değerli velilerimize; şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.

 

2015–2016 Eğitim-Öğretim yılının Ülkemize, ilimize hayırlar getirmesi dileğiyle bütün idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmesini temenni eder hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Şanlıer “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de ilköğretim haftası kutlamaları coşkulu bir şekilde başladı. 2015-2016 eğitim öğretim yılının Denizli’ye ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eğitim öğretim alanında ilk üçlerde ilk beşlerde olan bir iliz. Bu başarıda öğretmenlerimizin, eğitim yöneticilerimizin ve hayırseverlerimizin büyük katkıları var. Denizli bu yönüyle işadamları, öğretmenleri ve velileri ile örnek bir il konumundadır. Eğitim alanında tüm il olarak seferberlik halindeyiz. İş adamlarımızın eğitime katkıları ender ve kutsal bir davranıştır. Değerli öğrenciler okul sıralarında yıllar o kadar hızlı geçiyor ki, ailelerinizi ve bizleri mutlu etmek için derslerinizde başarılı olmak ve geleceğiniz için çalışmak başlıca görevleriniz olmalıdır. Sevgili veliler yavrularımız bizim için çok değerlidir. Onlar ülkemizin geleceği ve dünyadaki muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızda büyük gücümüzdür. Ülkeler yetişmiş insan gücü ve eğitim öğretimde göstermiş oldukları başarılar ile güçlüdür. 2023 hedeflerimize en iyi şekilde ulaşacağımıza inanıyor ve yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’in konuşmasının ardından hayırsever iş adamı Osman Aydınlı’ya İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Vali Yardımcısı Ali Şanlıer tarafından Denizli eğitimine yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket verildi. İlkokul 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilere okulumuza hoş geldiniz çiçeği verdiler. Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ve protokol üyeleri daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere Millî Eğitim Bakanlığınca ücretsiz verilen ders kitaplarını dağıttılar.

 İlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldıİlk Ders Zili Çaldı

 

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.