DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri Açılışı Yapıldı

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri Açılışı Yapıldı

 

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen, toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı arttırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla düzenlenen Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Öğrenme Şenliklerinin açılışı yapıldı.

 

 

 

Açılış törenine İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Kaymakam Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile Şube Müdürleri Erdinç Akkaya ve Fikret Sarısoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç ile Şube Müdürü Oktay Ertunç’un yanı sıra kursiyerler. Usta öğreticiler ve bir çok vatandaş katıldı.

 

 

 

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri kapsamındaki çalışmalarınızı her zaman, okul öncesinde, mesleki eğitimde, temel eğitimde, ortaöğretimde nasıl ise aynı şekilde hatta bir adım önde tutmaya çalışıyoruz.

 

 

 

Farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılan çalışmalarda bugün geldiğimiz nokta itibariyle yaklaşık 6500 civarında kurs açıldı. 200.000 aşkın bir öğrenci potansiyelimiz var. Ama bunlar yeterli değildir.

 

 

 

Amaç kurs açmak, kurs sayılarını artırmak değildir. Amacımız halk eğitim merkezi müdürlüklerini işler hale getirmek ve aynı zamanda geleceğe yönelik olarak bu mesleklerini icra edebilecek bireyler yetiştirmektir. Mesleki eğitim anlamında bugün bu öğrenme şenliklerimizde yer alan değerli kardeşlerimizin bir azmi, bir hedefi olduğuna ben yürekten inanıyorum. Bu tür öğrenme şenliklerimizin gelecek yıl il çapında geniş kapsamlı bir şekilde yer anlamasını diliyorum.” dedi.

 

 

 

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü yaptığı konuşmasında halk eğitim merkezi öğrenme şenliklerinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “ Bugün burada adeta bir şenlik havasındayız. Hepsi birbirinden güzel eserler var.” diyerek hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

 

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile sergiyi dolaşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz stantlardaki usta öğretici ve kursiyerler ile sohbet ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

27-05-2016

27-05-2016

27-05-201627-05-2016

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.