DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Mesajı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Mesajı

Değerli Milli Eğitim Ailesi

 

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının birinci yarıyılı olan güz döneminin herhangi bir problem yaşamadan başarılı bir şekilde geçmesinin sevincini, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak;  Resmi ve özel 1062 okul ve kurum, Resmi okul ve kurumlarımızda bulunan 9708 derslik,  184097 öğrenci ve 14135 öğretmen ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini başarılı bir şekilde geçirdik.

 

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Yurdumuzun geleceği, ailelerinin her şeyi olan çocuklarımız sizlere emanettir. Emanetin değerini bilip, gereken özeni gösterdiğinize inanıyorum. Bir ülkenin gelişmesi ve varlığını devam ettirebilmesi, o ülke insanın almış olduğu eğitime bağlıdır. Bu amaçla çocuklarımızı en iyi şekilde bilgilendirmek, yetiştirmek, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi yapmak, severek yapacakları bir mesleğe yönlendirmek biz öğretmenlerin en büyük görevidir. Sizlerin bu görev bilinci ve heyecanı içerisinde Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği; “Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür” nesillerin yetişmesini sağlayacağı ümidiyle emeklerinize teşekkür ediyorum.

 

 Kıymetli Velilerimiz,

            Çocuklarımızın her biri ayrı bir birey, ayrı bir dünyadır. Onlara fırsat verildiğinde çok güzel işler yapabiliyor ve başarılı olabiliyorlar. Hedeflerine ulaşabilmeleri için sabırla ve anlayışla günde en az on dakika çocuklarımızı dinleyiniz. Her birini yarınların Türkiye’ sini idare edecek bireyler olarak görüp, hak ettikleri ilgiyi ve değeri veriniz. Onlarla paylaşımlarınızın, mutlu olmalarını ve beraberinde başarıyı getireceğini unutmayınız. Kendilerini ve sizleri üzen notların olabileceği karneler getiren öğrencilerimize gereken duyarlılık ve anlayışı göstermenizi önemle rica ediyorum. Bilhassa psikolojilerini bozacak olumsuz sözlerden ve şiddetten kesinlikle uzak durunuz. Yapamadıklarını değil, başarabildiklerini ifade edin, yeteneklerini keşfetmeye çalışın, ona fırsatlar yaratın, olumsuzlukları telafi için şans verin.

 

Sevgili Öğrenciler,

Birinci yarıyılda yaptığınız çalışmaların karşılığı olarak karnelerinizi aldınız. Unutmayın ki karneler sizin için bir yol haritasıdır. Bu haritayı doğru kullanıp, değerlendirmelerinizi ona göre yapın. Başarıda tesadüflere yer olmadığını bilerek zayıf olduğunuz konularda daha fazla gayret gösterin.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün şu sözünü daima hatırlayın! “Hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak!” 

 

 

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının II. döneminde sağlıklı ve huzurlu bir şekilde dinlenmiş olarak tekrar buluşmak dileklerimle tüm öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza ailesi ve sevdikleriyle beraber güzel geçecek bir yarıyıl tatili diliyor; eğitime gönül veren herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.