DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018 LGS’de Türkiye İkincisiyiz

2018 LGS’de Türkiye İkincisiyiz

Milli Eğitim Bakanlığınca 2018 Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan Merkezi Sınav uygulamasının istatistik sonuçları açıklandı.

 

2018 Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen Merkezi Sınav uygulamasının ardından tüm öğrencilerden elde edilen istatistikler “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav: Sayısal Bilgiler” raporunda Milli Eğitim Bakanlığınca Kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Ülkemiz genelinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olan 1.192.799 Öğrenciden 971.657’sinin (%81,46) sınava katılması ile gerçekleşen merkezi yerleştirme ile yerleşen öğrencilerin sınavda ilimiz öğrencileri; sayısal ve sözel bölümlere ait testlerdeki ortalamalar ile il olarak Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

 

Denizli Eğitimde Vizyon Şehir

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü; eğitimde nitelik ve niceliğin artırılmasına yönelik 2008 yılında hayata geçirilen “Denizli Eğitiminde Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (DEBİP) ile  2016-2017 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP)”  projelerin geri dönüşlerini ulusal başarı olarak alıyor.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açıklamada “Bu sonuç; başta öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm milli eğitim paydaşlarının eseridir. Eğitim alanında verilen emeklerin geleceğimizi şekillendirme de bizi istenilen hedefe yaklaştırdığını görmek Denizlimiz adına gurur vesilesidir.

 

İstikrarlı Başarımız Devam Ediyor

 

Değerli halkımızın, hayırseverlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile başarı grafiğimizi devamlı yükselteceğimize dair sözümüzü yenilerken bu başarının, Denizli eğitim camiasına hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

 

 

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.