DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Tatili Mesajı

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Tatili Mesajı

 

 

Ülkemiz, tüm dünyada hızla yayılan ve milyonlarca belki de milyarlarca insanı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen salgın hastalık sürecinden geçmektedir. Bu süreçte öğrencilerimiz 2020-2021 eğitim öğretim yılına EBA üzerinden canlı derslere katılarak başlamışlardır. Hastalığın seyrine göre okullarımız kademeli olarak açılmış ancak salgın hastalıktan etkilenmemeleri amacıyla tekrar uzaktan eğitime geçilmiştir. Bu süreçte Milli Eğitim ailesi olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin yeni kazanımlar elde etmeleri ve salgın hastalığın olumsuzluklarından etkilenmemeleri amacıyla büyük bir çaba içerisindeyiz. Yüz yüze eğitimin heyecanı ve sıcaklığına büyük bir özlem duygusuyla 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlamış bulunmaktayız.

 

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

 

Bu zorlu sürece hızlı bir şekilde uyum sağlayarak eğitimi dijital ortamlara taşıdınız. Canlı derslerle öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında oldunuz. Vefa ekipleriyle toplumumuza önemli bir sosyal destek sağladınız. Birlikte olmanın ve birbirimize vereceğimiz desteğin zorluklarla mücadele de ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu bizlere gösterdiniz. Uzaktan Hizmetiçi eğitimlerle kendinizi geliştirdiniz ve derslere yönelik geliştirdiğiniz yeni içeriklerle teknolojinin eğitim öğretime katkılarını arttırdınız. Öğrencilerimizin ve velilerimizin teknolojiyi doğru kullanmaları konusunda iyi bir model oldunuz. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum. Sizlere inancımız ve güvenimiz her zamankinden daha fazladır. 

 

Çok Değerli Anneler ve Babalar,

 

Öğrencilerimizin zamanlarının çoğunu evde geçirdikleri bu dönemde çocuklarınızla daha fazla vakit geçirme fırsatı buldunuz. Her bir evin okula dönüştüğü eğitim öğretim yılının birinci dönemini hep birlikte tamamladık. Zaman zaman zorlandığınız ancak çoğunluğu keyifli ve öğrenmenin bol olduğu bir dönem oldu. Uzaktan eğitimin verimli geçmesi konusunda onlara verdiğiniz destek, çok büyük bir önemi ifade etmektedir. Bu destek sayesinde çocuklarımız eğitim-öğretimlerine devam edebilmiş, zorluklara karşı baş edebilme becerileri gelişmiştir. Yaşadığımız salgın hastalık sürecinde siz değerli velilerimizle yapacağımız işbirliğine daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Uzaktan eğitimle birlikte öğrencilerimizin dijital ortamlarda daha fazla vakit geçirdiler. Tatil döneminde de onların yanında olmanız ve ekran karşısından onları uzaklaştırmanız onların dinlenmelerine ve ikinci döneme hazırlanmalarına katkı sağlayacaktır. Bakanlığımızın hazırladığı kitapçıklar doğrultusunda öğrencilerimizin eğlenmelerine, yaparak yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlayabilir, onların dijital ortamlardan uzak kalmalarını sağlayabilirsiniz.

 

Sevgili Öğrencilerimiz, 

 

Yeni öğrenmelerimizi ve paylaşımlarımızı dijital ortamlarda gerçekleştirdiğimiz bir dönemi tamamladık. Paylaşmayı, yardımlaşmayı, başarıya arkadaşlarınızla el ele yürümeyi öğrendiğiniz okullarınızın açılmasını heyecanla beklediğinizi biliyorum. Salgın hastalık süreci gösterdi ki geleceğin dünyasında sizleri bekleyen yeni durumlara uyum sağlayabilmek yolunuza devam edebilmenizi kolaylaştırıyor.  Canlı derslere katılarak ve daha çok çalışarak uzaktan eğitimi en verimli şekilde geçirdiniz ve yolunuza en iyi şekilde devam ettiniz. Şimdi sıra tatilde... Öncelikle Sizlerden en büyük beklentimiz, alınan tedbirlere hassasiyetle uyarak sağlığınıza dikkat etmenizdir. Daha sonra dijital ortamlardan uzaklaşarak kendinize daha fazla vakit ayırmanız ve öğrendiklerinizi yaparak, yaşayarak pekiştirmenizdir. 3 haftalık bu zaman dilimini de en iyi şekilde değerlendireceğinizi biliyor hepinize iyi tatiller diliyorum...

 

Salgın hastalığın bittiği, yüz yüze eğitime başladığımız, sınıfların öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sesleriyle şenlendiği bir ikinci dönemde tekrar buluşmak ümidiyle hepinize sağlıklı ve huzurlu tatiller diliyorum.

 

2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemi sonunda ilimizde ilk, orta ve lise düzeyde eğitim veren 797 okulumuzda, 14.834 öğretmenimiz ile 183.257 öğrencimiz için 22 Ocak 2021 tarihinden itiribaren yarıyıl tatili başlıyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.