DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 Yılı "Denizli'de Mesleki Eğitim Yılı"

2020 Yılı

Millî Eğitim Bakanlığının "Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye " başlığıyla kamuoyuna duyurduğu "2023 Eğitim Vizyonu"nun en önemli başlıklarından biri olan Mesleki ve Teknik Eğitimde küresel düzeyde rekabetçi bir Mesleki Eğitim anlayışına farkındalık yaratmak amacıyla Denizli'mizde 2020 yılı "Mesleki Eğitim Yılı" ilan edildi.

 

2020 Mesleki Eğitim Yılı kapsamında Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen "Mesleki Eğitimde Denizli Yılı" açılış programına Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Oğuz Karadeniz, Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Orhan, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Mesleki Eğitim ile ilgili kısa film gösterimi ile devam etti.

 

2020 yılının Mesleki Eğitim açısından olumlu kazanımlarla süreceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında "Hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde eğitim, kalkınmanın en etkili ve temel araçlarından biri olarak kabul edilmiştir. Sahip olduğumuz genç nüfusu küresel rekabette avantaja çevirmenin ve ekonomimizin itici gücü yapmanın yegane yolu nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve sanayinin ortak paydada oluşturdukları mesleki eğitim bilincinin öneminin farkındayız. Tüm bu sebeplerle 2020 yılını Denizli için Mesleki Eğitim Yılı ilan ediyoruz. Mesleki eğitimde, uygulamalı çalışmaları gençlerin ilerideki iş hayatına kolay adapte olabilmeleri için çok büyük önem taşıyor. Büyük önder ATATÜRK: "Orta öğretimde de eğitim ve öğretim yolunun çalışmalı ve uygulamalı olması kesin bir koşuldur. Kadınlarımızın da benzer öğretim derecesinden geçerek yetişmelerine önem verilecektir." diyerek mesleki eğitimin önemini vurgulamaktadır.

 

Sektör paydaşlarının, öğretmenlerimizin, hayırseverlerimizin, kısacası kalbi eğitimle atan ve eğitime dokunan her bireyin desteğini her zaman bizlerle beraber hissediyoruz. Ülkemiz ve ilimiz eğitimine katkıda bulunan herkese tekrardan içtenlikle teşekkür ediyorum. " dedi.

 

Denizli Valisi Hasan Karahan konuşmasında "Denizli bir sanayi ve tarım şehri aynı zamanda üretim ve ihracat şehri. Bu işin öncülüğünü ilimiz yapmakta ama daha iyisini de yapabilecek potansiyele sahibiz. Dünyada artık ülke ekonomilerinin yanında şehirler de yarışıyor. Denizli bu yarışın farkında. Bu yarışın getirdiği nokta kaliteli ve ucuz üretim ile kalifiyeli eleman. Bu da mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Eğer biz dünya ile rekabet edeceksek, ticaret yapacaksak bu eğitime önem vereceğiz. Denizli pek çok konuda örnek bir şehir, Ülkemiz ekonomisine en fazla katkı sağlayan illerden biri. İnşallah bu yıl bir atılım yılı olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi.

 

Program sonunda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin farklı bölümlerinde eğitim gören öğrenciler mesleki kıyafetleriyle sahneye çıktı. Mesleki eğitimin önemini belirten sloganlar eşliğinde "2020 Denizli Mesleki Eğitim Yılı Hayırlı Olsun" pankartı açtılar.

 

Ülkemizde 2023 vizyonuna uygun sürdürülebilir, ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamanın, sahip olduğumuz genç nüfusu, küresel rekabette avantaja çevirmenin ve ekonomimizin itici gücü yapmanın yegâne yolu, nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir. Bu nedenle Denizli'mizde 2020 Mesleki Eğitim Yılı olarak ilan edildi.

 

20-02-202020-02-202020-02-202020-02-202020-02-202020-02-202020-02-2020

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.