DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık Toplantısı Yapıldı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık Toplantısı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici 2022-2023 eğitim-öğretim yılı hazırlık çalışmaları değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Eğitim Müfettişleri Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Şener Bayram, Hüseyin Başgün ve Ragıp Çelik,  İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ile 19 İlçe Milli Eğitim Müdürü katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici toplantıda yaptığı konuşmasında "2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Geçtiğimiz yıl okullarımız hijyen ve sağlık en güvenilir yerler olarak eğitim-öğretime başlamıştı ve yıl sonuna kadar da kesintisiz eğitim-öğretim çalışmalarımızı sürdürdük. Yeni eğitim-öğretim yılına da yine aynı önem ve titizlik ile hazırlanıyoruz.

Okul öncesi ve ilköğretim de okullaşma oranlarımızı %100 oranına taşıyacağız. Okul öncesinde Bakanlığımızca bu yıl önemli değişikliğe gidildi. Bünyesindeki öğrenci sayısı 100'ün üzerinde olan anasınıflarımız anaokullarına dönüştürüldü. İlimizin her ilçe ve mahallesinde okul öncesi okullaşmayı en üst seviyeye taşıyoruz.

Temel Eğitimde 10 Bin Okul projesi kapsamında ki çalışmalarımız yaz tatili döneminde de hız kesmeden devam etti. Eğitimde fırsat eşitliği anlayışı ile her bir okulumuzun niteliğinin en üst seviyeye taşınması adına bir çok adımlar attık. Bunların en başında fiziki durumların iyileştirilmesi geldi. İlimizde yaklaşık 54 okulumuzda fiziki olarak hummalı bir çalışma yaptık. Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz yapılan değişiklikleri okulun bahçesinden girdiği anda fark edecekler ve çok mutlu olacaklar. Ayrıca ilimiz genelinde de 151 okulumuzda bakım, onarım, tamirat ve tadilat çalışmaları ile 6 okulumuzda güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor.

Salgın süreci ile birlikte ülke genelinde en çok konuşulan eğitim kurumlarının başında gelen mesleki eğitim, yeni eğitim-öğretim yılında da yükseliş ivmesini daha da artırarak zirvede ki yerini alacak. Üreten ve her geçen gün sanayisine güç katan ülkemizin nitelikli ve güçlü iş gücüne sahip olması adına meslek liseleri üstlerine düşen ödev ve görevleri layıkıyla yerine getiriyor.

İlimiz eğitim başarılarını artırma adına yaptığımız projelerimizin yanında da gerçekleştirilen sınavların sayısal değerlendirmelerini yapıyoruz.  2022 LGS sonrası ölçme değerlendirme birimimizce ilçe ve okul düzeyinde dersler bazında istatistiklerini çıkardık. Bununla da size öyle güzel bir fotoğraf çektik ki, hangi dersten neler yapıldığını ve derslerdeki kazanımların seviyesini görebileceksiniz.

Denizli olarak en güçlü yanımız, yöneticisi, öğretmeni ve personeli ile nitelikli ve dinamik bir kadroya sahip olmamızın verdiği güç ile eğitim alanında bakanlığımızca getirilen yeniliklere adaptasyon hızımızın yüksek olmasıdır. Tüm bunların yerine getiren yöneticilerimiz ve öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Yeni eğitim yılında da başarılar diliyorum.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2022-2023 eğitim-öğretim yılında hazırız" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.