DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonunu Toplumun Her Kesimine Anlatacağız

2023 Eğitim Vizyonunu Toplumun Her Kesimine Anlatacağız

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyonu doğrultusunda hazırladığı “2023 Eğitim Vizyonu” bilgilendirme toplantısı Acıpayam İlçesinde yapıldı.

 

Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Serinhisar ve Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de hazır bulundu.

 

İlçelerde gerçekleştirilen toplantıların özünde 2023 Vizyon Belgesinin olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmada; 2023 Vizyon Belgesinin Milli Eğitim ile ilgili yeni bir planlama olduğunu ve her şeyden önce Milli Eğitim camiasında hem nicelik hem de nitelik anlamında 2023 yılına yakışır bir milli eğitimi dizayn etme çabası olduğunu belirtti.

 

2023 Vizyon Belgesinin kurumsal olarak ve hatta toplumun her kesimi tarafından bilinirliğinin ve amaçlarının neler olduğunun kavranmasının önemine değinen Oğuz “Sayın Bakanımız ve Sayın Valimiz başta olmak üzere sahaya her çıktığımızda 2023 Vizyon Belgesi hakkında konuşuyoruz” dedi.

 

Konuşmasına gerek LGS gerekse YKS’de ilimize Türkiye ikincilikleri yaşatan eğitim çalışanlarına teşekkür ederek devam eden Oğuz “ Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak canla başla 2023 Türkiye’sine yakışır bir Denizli yapmanın gayreti içerisindeyiz. Ancak bizim derdimiz, her platformda söylediğimiz gibi, sadece Türkiye birinciliği veya ikinciliği değil. Bizim derdimiz; bilgili, donanımlı, çağın gereksinimlerini karşılayabilecek, her alanda olduğu gibi özellikle teknoloji alanında da kendisini iyi yetiştirmiş, özgüveni yüksek, soran, sorgulayan ve araştıran nesiller yetiştirebilmek. Bu hepimizin en doğal görevi olmalı. 2023’e çok az bir süre kaldı. Dört yıla kadar beceri atölyelerimizle ve üst düzey standartlara uygun Z-kütüphanelerle öğrencilerimize hizmet etmeyi hedefliyoruz.

 

Mesleki eğitime önem veriyoruz. Bu okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin mümkün olduğunca güncel teknolojilerle iç içe olmalarını sağlamalı ve endüstrinin çağdaş elementlerini, ders içi uygulamalarında, inceleme ve tanıma fırsatını her bir öğrencimize sunmalıyız.

 

2023 Vizyon Belgesini gerçekten anlamak, bu belgenin sadece belli bir şube veya birimde ya da belli bir ilçe veya okulda uygulanması demek değildir. 2023 vizyonuna ancak topyekûn bir heyecan ve aşkla yapılan çalışmalarla ulaşabiliriz. Önümüze 18 temaya sahip bir Vizyon Belgesi konuldu ve bu temaların altını bizler dolduracağız. Amacımız, 2023 Türkiye’sine eğitimin her kademesi ile en iyi şekilde hazırlanmaktır.

 

Bunların dışında; 2023 Okul Gelişim planı üzerinde de duruyoruz. Yabancı dil eğitimini farklı bir boyuta taşınacak. Bu alandaki çalışmalar devam ediyor. En önemlisi ise Değerler Eğitimi. Sayın Bakanımızın da söylediği gibi 2023 Vizyon Belgesinin temel felsefesini yani eğitimin ana ve baş öznesinin insan olduğunu unutmadan hep birlikte hızlı bir şekilde yol kat etmeliyiz” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasını toplantıda hazır bulunan tüm idareci ve öğretmenlere çalışmalarında başarılar dileyerek sonlandırdı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri 2023 Vizyon Belgesinin içeriği ve ayrıntılı çalışma planları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

26-02-201926-02-2019

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.