DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu’nun Felsefesi Velilere Anlatıldı

2023 Eğitim Vizyonu’nun Felsefesi Velilere Anlatıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un katılımıyla Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu velilerine 2023 Eğitim Vizyonu kitapçıklarının dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu toplantı salonunda 2023 Vizyon Belgesi Tanıtım Toplantısı ve akabinde gerçekleştirilen kitapçık dağıtımına okul velileri, okul aile birliği başkanı ve yönetimi, idareciler ve öğretmenler katıldı.

 

Konuşmasına tüm katılımcıları ve özellikle velileri saygı ve sevgi ile selamlayarak başlayan Oğuz; “Değerli veliler ve değerli çalışma arkadaşlarım. Bizim tek derdimiz çocuklarımızın 2023 Türkiye’sinde ve ondan sonrasında bilgili, donanımlı, kültürlü, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyler olabilmelerini sağlamak. 2023 Vizyon Belgesi daha önceden de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve geçmişteki milli eğitim bakanlarımız tarafından defalarca konu edildi. Son olarak, Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Bey geldikten sonra detaylı ve kapsamlı bir şekilde 2023 Vizyon Belgesi oluşturuldu.

 

2023 Vizyon Belgesi’nde Milli Eğitimimiz ‘nasıl daha iyi ve zamanının ruhunu taşır’ bu masaya yatırıldı. Öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle ilgili yapılacak çalışmalar, velilerimiz eğitimde daha aktif nasıl rol alır gibi, kısacası hem nicelik hem de nitelik anlamında iyileştirme çalışmaları yapılacak.

 

2023 Vizyon Belgesi denilince, ilk akla gelenlerden biri de okullarımızın iyileştirilmesi. İlimizdeki birçok okulumuz hali hazırda Vizyon Belgesinde bahsi geçen çalışmaların önemli bir kısmını çoktan gerçekleştirmiş durumdalar. Amacımız 1117 okul ve kurumumuzun tamamında Vizyon Belgesinin bizlerden istediklerini gerçekleştirmektir. Bizler, siz sayın velilerimizin emrindeyiz.

 

Sayın Bakanımız 144 sayfalık ve 18 tema içeren bir kitapçık yayınladı. 2023 Vizyon Belgesi’nin ne olduğunu, felsefesinin neyi amaçladığını velilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza 19 ilçeye giderek tek tek anlattık. Okullarımızda beceri atölyeleri olacak, ders saatleri yeniden dizayn edilerek haftalık ders saatlerinin planlanmasında öğretmenlerimiz önemli bir rol oynayacak. Beceri atölyelerimizde öğrencilerimiz ilgi ve kabiliyetine göre teneffüs saatlerinde vakit geçirecekler. Yabancı dil öğretimi ile ilgili donanımlı laboratuvarlarımız olacak. Orada öğrencilerimiz yabancı dili başındaki öğretmenleriyle en iyi şekilde öğrenmeye çalışılacak.

 

Öğrencinizin 4. ve 8. Sınıfı bitirdikten sonra eğitim-öğretimine hangi tür okullarda devam edeceğine öğretmenlerimizle birlikte sizler karar vereceksiniz. Tabi temel taşlarımız öğretmenlerimiz. O çocuğun performansına, yapısına bakarak, kabiliyetine bakarak yönlendirme yapacaklar. Sizler de bunun çok doğru bir sistem olduğunu göreceksiniz. Detaylı çalışmalarımız hep bu yönde.

 

 

 

2023 Türkiye’sine gelindiğinde bütün okullarımızda altyapı çalışmaları bitmiş olacak. Bununla ilgili olarak çok hızlı bir çalışma içerisindeyiz. Denizli’de hayırseverlerimizin desteğini alarak çok iyi noktalara geldik. Denizli’deki bütün okullarımız iyi durumda. Parmakla sayılacak kadar anaokulumuz vardı şimdi 86 tane anaokulumuz var. Hepsi birbirinden üstün. Okul idarelerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza destek verin. 2023’e onlarla beraber, hep birlikte yürüyelim.

 

 

2023 Vizyon Belgesi tamamıyla insan odaklı bir çalışma.  Bu vizyonla yetiştireceğimiz nesiller emin olun ki;  kazandıkları her tecrübeyi insanlık adına sarf edebilir, insanlık hayrına kullanabilir durumda olacaklar. Okuyan ve araştıran bir nesil yaratmalıyız ki; değerler eğitiminin içerisinde yoğrularak yetişen bu nesil vatan ve bayrak sevgisiyle donatılsın. “ dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından Müdürlüğümüzün hazırladığı “Velilerimiz İçin 2023 Eğitim Vizyonu” kitapçıkları tüm velilere dağıtıldı ve Vizyon Belgesi’nin içeriği tanıtıldı.

 

 12-03-2019

12-03-201912-03-201912-03-201912-03-201912-03-201912-03-201912-03-2019

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.