DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Hedeflerine Koşan Bir Denizli

2023 Hedeflerine Koşan Bir Denizli

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında ilçe milli eğitim müdürleri toplantısı yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen ve il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ile 19 ilçe milli eğitim müdürünün hazır bulundu toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz eğitim çalışmalarını değerlendirdi.

 

2018-2019 eğitim-öğretim yılının değerlendirildiği toplantıda konuşan Müdür Oğuz; "Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon Belgesi doğrultusunda çalışmalarımıza tüm hızımız ile devam ediyoruz. 2023 hedeflerine adeta koşarcasına hazırlanıyoruz. 

 

Eğitimde Değerler Eğitimi Programımızla geleceğimizin; bilgili, donanımlı, soran sorgulayan, bayrak ve ata sevgisi ile yetiştirilme gayesi ve çabası içerisindeyiz.  Değerler eğitimi kültürümüzün devam etmesi ve güçlenmesi açışından hayati önem taşımaktadır.

 

Müdürlüğümüzce sürdürmekte olduğumuz "Denizli Eğitiminde Başarı İzleme ve Geliştirme" projesi ildeki başarı çıtasını her geçen gün daha da artırmaktadır. Bakanlığımızca 2019 Liselere Geçiş Sistemi sonuçları açıklandı. İlimizde 2019 LGS'de tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alan 26 öğrencimiz var. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Onların başarılarında emeği geçen öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize de çok teşekkür ediyorum.

 

Gerek liselere geçiş olsun gerekse üniversite sınavlarında gelen sorularda şunu görüyoruz ki okumanın ve okuduğunu anlamanın önemi ön plana çıkmaktadır. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yıllar öncesinden bugüne devam ettirdiğimiz "Okuyan bir nesil, okuyan bir Denizli" projemiz devam ediyor. Nesillerimize okuma alışkanlığını okul öncesi döneme taşıdık. Okul öncesi eğitim kurumlarımız da okuma ile ilgili çok güzel çalışmalara imza atmaktadırlar. Bir çok alışkanlık okul öncesi çağında kazanıldığı için velilerimizin de içinde yer aldığı kitap okuma çalışmalarımız var. İl olarak yaptığımız bu yatırımlar geleceğimize atılan temel yapı taşlarıdır. Bunları hayata geçirmek ve öğretmenlerimizin hatta ilimizin seferber olduğunu görmek bizleri gururlandırıyor.

 

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 1.120 okul/kurum, 14.458 öğretmenimiz, 189.541 öğrenci ile eğitim dönemini başarıyla bitirdik. 2023 hedefleri doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'un konuşmasının ardından müdür yardımcıları ve şube müdürleri; yapılan çalışmalarda ve mevzuat uygulamalarında farklılık oluşmaması açısından bilgilendirmelerde bulundu.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.