DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

II. PDR Günü Travma Sürecine Müdahale Teknikleri Temalı Olarak Gerçekleşti

II. PDR Günü Travma Sürecine Müdahale Teknikleri Temalı Olarak Gerçekleşti

İlimizde Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin iş birliği ve Denizli Ticaret Odası destekleriyle düzenlenen ve gün boyunca katılımcılarını ağırlayacak olan "II. PDR Günü" başladı.

 

Ülke olarak yaşadığımız deprem felaketi sonrasında "Travma Sürecine Müdahale Teknikleri" çatı başlığında atölye (workshop ) formatında gerçekleştirilen 2. PDR Günü açılışı Denizli Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci,  Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çimen, Şube Müdürü Mevlüt Şahin, akademisyenler ve psikolojik danışman öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

 

II. PDR Günleri'nin açılışında katılımcılara seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, konuşmasında; "II. PDR Günü yaşadığımız deprem felaketi sonrasında "Travma Sürecine Müdahale Teknikleri" çatı başlığında gerçekleştirilecek.. Deprem, sel gibi doğal afetlerin sonucunda ilk aşamada 3 temel ihtiyacın karşılanması gerekmektedir. Bunlar; barınma, beslenme ve giyinmedir.   İnsanların yaşamlarını devam ettirecek fiziksel ihtiyaçlardan hemen sonra psikolojik ihtiyaçların karşılanması en az 3 temel ihtiyaç kadar hayati öneme sahiptir.  Psikolojik gereksinimlerini dengelemek ve olası iç çatışmaları çözümlemek için toplumda bilimsel temelli yöntemler ile ruhsal yardıma ihtiyaç her zamankinden fazla hale gelmiştir.

 

Depremi birebir yaşayarak travma belirtisi gösteren ya da izledikleri görüntüler ve edindikleri bilgiler yoluyla ikincil travma etkisi görülen kişilerin oryantasyon becerilerinin yeniden kazandırılması adına, normal yaşama dönme sürecinde profesyonel destek sağlayacak olan psikolojik danışmanların mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak organizasyonumuzun amacıdır.

 

Projemiz ile Denizli'de görev yapan 260 psikolojik danışman "Travma ve Yas" konularında bilimsel temelli yöntem ve teknikler ile güçlendirilecek ve depremden etkilenen bireylere daha profesyonel ruh sağlığı hizmeti sunulacaktır. Bu organizasyon kapsamında 13 farklı atölye eş zamanlı olarak başlatılacaktır.

 

Atölye çalışmalarında; yoğun etkileşim ortamının sağlanması, fikir üretiminin desteklenmesi, çoklu bakış açılarının sentezlenebilmesi, zihinlerde yer alan sorulara yanıt bulunabilmesi, çok yönlü öğrenmeyi destekleyerek uygulama becerisinin gelişimine katkı sunulması hedeflenmektedir. II. PDR günü etkinliğimize katılan çok değerli akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından, PDR 13 atölyede alanında uzman eğitmenlerin liderliğinde yapılan atölye çalışmaları katılımcıların yoğun ilgisiyle başladı.

 

Atölye çalışmalarıyla; yoğun etkileşim ortamlarının sağlanması, fikir üretiminin ve çok yönlü öğrenmenin desteklenmesi ile uygulama becerilerinin gelişimine katkı sunulması hedeflenmektedir.

 

Atölye çalışmalarının sona ermesinin ardından ise; PDR Günü'ne katılan tüm Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlere katılım belgeleri ve mesleki birikimlerini katılımcılarla paylaşan eğitmenlere sertifikaları takdim edildi.

 

 

 

Atölye Başlıkları

Atölye Gerçekleştiren Uzmanlar

 

1

Kabul ve Kararlılık için Hexagonda Dans Etme

Prof. Dr. Hülya ŞAHİN BALTACI

2

Travma Sonrası Karanlıkta Kalmak mı, Işığı Yakalamak mı? (Kariyer Danışmanlığı)

Prof. Dr. Kamil ORHAN

3

Travmada Bilişsel Davranışçı Terapi Teknikleri

Prof. Dr. A. Rezan ÇEÇEN EROĞUL

4

Psikodrama ve Yas: " Yaslı Yolcunun Yolculuğu"

Prof. Dr. Gülfizar SÖZERİ VARMA

5

Travmada Sanat Temelli Metaforik Anlatı

Prof. Dr. Özlem KARAIRMAK

6

Geçmiş Travmaları İyileştirmek (Şema Terapi)

Doç. Dr. Aylin DEMİRLİ YILDIZ

7

Beden Bilgeliğinin İzinde Duygularla Yolculuk: Travma Çalışmalarında Yeni Yollar

Doç. Dr. Hilal ÇELİK AHBAB

 

8

Travma Sonrası Aile İlişkilerini Yeniden Düzenlemek

Doç. Dr. Turgut TÜRKDOĞAN

9

Afet Sonrası Yas Danışmanlığı

Doç. Dr. Aslı TAYLI

10

Yıkıcılıktan Yaratıcılığa (Sanat Terapisi)

Dr. Volkan DEMİR

11

Gestalt Terapinin Travmaya Yaklaşımı

Dr. Çiğdem KUDİAKİ

12

Bilinçli Farkındalığın Travmada Kullanımı; Kabul ve Şefkat

Uzm. Dr. Cengiz GÜNEŞ

13

Travma ve Yas Sürecinde Olan Çocuklar İçin Oyun Terapisi Teknikleri

Klinik Psikolog Raşide YILMAZ

 

 

 

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.