DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Meleklerle Buluşuyoruz II Projesi

 Meleklerle Buluşuyoruz II Projesi

“Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sloganı ile yola çıkılan “Meleklerle Buluşuyoruz II” projesini hayata geçirdi.

 

2015-2016 eğitim öğretim yılında ilki düzenlenen projenin devamı olan projenin açılışı Merkezefendi İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde Mehter Marşı ile yapıldı.

 

Proje açılışına İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fikret Sarısoy, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve madalyaları protokol tarafından verildi.

 

Proje ile Merkezefendi, Pamukkale, Acıpayam, Çivril, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde bulunan tüm eğitim kademelerindeki öğrenciler Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Ortaokulu- İlkokulu, Denizli N.D. Baltalı Bilim Sanat Merkezi, Denizli Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, E.K.Y.Y.D. Görme Engelliler Ortaokulu/İlkokulu, İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu/Ortaokullarına ziyaretlerde bulunacaklar.

 

Programın devamında Sarayköy Atatürk Ortaokulu Öğrencileri akranları olan özel öğrencilerle tanışarak kaynaştılar. İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin eğitimleri kapsamında çalıştıkları Çay Süzgeci İmalat, Dokuma, El Sanatları, Fason İşler, Galoş İmalatı, Hayvan Bakıcılığı ve Yumurta Yetiştiriciliği, Mum İmalatı, Seracılık ve Çiçek Yetiştiriciliği, Takı Tasarım ve Ambalaj Atölyelerini de gezdiler. Atölyelerdeki yapılan işleri de deneme imkanı buldular.

 

Ayrıca programda Spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve madalyaları protokol tarafından verildi.

 

“Meleklerle Buluşuyoruz” Projesiyle;

 

1.         Kaynaştırma eğitimi alan ve özel eğitim sınıfında bulunan yetersizliği olan bireylerin, diğer öğrencilerle kaynaşmaları ve tanışmaları sağlanarak, yetersizliği olan bireyler hakkındaki önyargı ve genellemeleri azaltmak.

2.         Yetersizliği olan öğrencilerin bağımsız hareketlerini geliştirerek, toplum içerisinde rahat hareket etmelerine yardımcı olmak

3.         Yetersizliği olan bireylerin kendini toplum içerisinde ifade etmelerine imkân vermek

4.         Yetersizliği olan bireylerin akranları ile arasındaki iletişimi arttırmak ve sosyal paylaşımlarını cesaretlendirmek

 

5.         Normal öğrenciler ile yetersizliği olan öğrenciler arasında olumlu tutum ve davranış geliştirilmesini sağlamak hedeflenmektedir. 

 

04-04-201704-04-201704-04-201704-04-201704-04-201704-04-201704-04-201704-04-201704-04-2017

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.