DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mesleki Eğitim Okul-Sektör İşbirliği Protokolleri İmzalandı

Mesleki Eğitim Okul-Sektör İşbirliği Protokolleri İmzalandı

Ülkemizde 2023 vizyonuna uygun sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamanın, sahip olduğumuz genç nüfusu küresel rekabette avantaja çevirmenin ve ekonomimizin itici gücü yapmanın yegâne yolu nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir.

 

 “Mesleki Eğitim Hayatın Ta Kendisi” sloganı ile yola çıkan Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2018 yılını Denizli’de Mesleki Eğitimin Değişimi ve Gelişimi yılı ilan etti.

 

Denizli’de Mesleki Eğitimin Değişimi ve Gelişimi çalışmalarına “Okul-Sektör İşbirliği Protokolleri İmza Töreni” ile ilk adım atılmış oldu.

 

Denizli Anemon Otel’de gerçekleştirilen programa Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın ve İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkan Vekili Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefendlili, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Cavit Baydemir, birlik ve dernek başkanları, iş adamları, ilçe milli eğitim müdürleri ve mesleki eğitim okul müdürleri katıldı.

 

Programında açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “Sanayici ve İş adamlarımızın birlikteliği, okul müdürlerimize olan desteği bizleri her zaman heyecanlandırdı.  Mesleki Eğitimde; 2018 Ocak milat olsun ve “2018 Yılı Mesleki Eğitimde Değişim ve Gelişim Yılı” diyerek yola çıktık.

 

Sayın Valimizin Koordinesinde Eylem Planımızı hazırladık. 12 Ocak’ta Denizli basınımızla bunu paylaştık. Odalarımız ve iş adamlarımız ile birlikte yeniden yeni bir kıvılcımı ateşledik. Bugün gerçekleştirdiğimiz organizasyonun ev sahipliğini oda başkanlarımız üstlendiler. Sizlerin şahsında kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Bu gün 61 adet protokolü odalarımız ve iş adamlarımız ile imzalayacağız. Protokol mesleki eğitim veren okullarımızın eğitim, donatım ve istihdam alanlarında işbirliğini kapsıyor. Bu iş birliğinin artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Tabi ki bu işlerin organizesinde hep bizleri destekleyen yol gösteren Sayın Valimize ayrıca kurumum adına teşekkür ederim.

 

Sayın Genel Müdürümüzün Mesleki Eğitimde her şey farklı olacak talimatı üzerine 2018 yılını farkındalık yılı, yenilikler yılı, gelişim ve değişim yılı olarak ilan ettik. Sloganımız da “Meslek Lisesi Hayatın Ta Kendisi” oldu.

 

Neden Mesleki Eğitim? Sorusunu açacak olursak; 

 

Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına sanayileşmenin, teme unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek, kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye (aranan nitelikli) elemanların bilge ve becerisi ekonomik başarının temelidir. Mesleki eğitim özellikle iki amaca yöneliktir.

1.      Bir tarafta genç insanlara başarı bir meslek yolu hazırlamak,

2.      Diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir.

Günümüzde hızlı teknolojik değişme dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde Mesleki ve Teknik Eğitimin öneminin çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek gerekli bilgi, beceri. Davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur Mesleki Eğitimdir. Başta Sayın Valimize, bugün bizleri yalnız bırakmayan Daire Başkanlarımıza, destekleri ile okullarımıza katkıda bulunan Oda ve Dernek Başkanlarımıza, İş Adamlarımıza, Okul Müdürlerimize ve Değerli Basın Mensuplarına çok teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın konuşmasında “Mesleki eğitim diğer okul türlerine göre pahalı bir eğitimdir. Mesleki eğitimin geliştirilmesi özel sektörle birlikte olmalıdır. Son iki yılda hükümetimizce mesleki eğitimin mevzuat yönünü tamamlanmıştır. Çıraklık eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması, organize sanayi bölgesi devlet teşvikleri, staj ve beceri eğitiminde sektör devlet teşviki ve  tematik okullar bunların örnekleri arasındadır. Bugün burada mesleki eğitimde en güzel örneklerden birine imza atacağız. Okullarımıza sahip çıkma birlikte paylaşma ve öğrencilerimizin staj ve beceri eğitimine alınması konularında protokoller imzalayacağız.  Bu tarz işbirliklerinin ülke geneline yayılmasını temenni ediyoruz. Sayın Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine bu önemli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Duyarlı davranışlarından dolayı katılan sanayici ve işadamlarına teşekkürlerini ileten Denizli Valisi Hasan Karahan; “Yaklaşık 30 yıl önce ilk Kaymakamlar grubu olarak yurtdışına İngilizce eğitimine gittiğimizde, okulda üniversite mezunu bir bayanla sohbet ettik. Bayan marangoz olan eşinden övgüyle ve gururla bahsediyordu. Yani yeteneğinin ve mesleğinin önemine vurgu yapıyordu. Bizde okumazsa bari meslek lisesine gitsin bir diploması olsun algısı var. Yurtdışındaki bu bakış açısını bizim ülkemizde de görmek istiyoruz. Yani Meslek Lisesi´de  önemlidir. Emeğe saygı, üretime saygı diyoruz. Ama maalesef bizde kamuya geçelim, emekliliği garantileyelim düşüncesi hakim. Bu düşünceyle hiçbir ülke kalkınamaz gelişemez. Biz çok memnunuz ki bu geleneksel hastalık Denizlimizde çok az. Denizli’nin kalkınması gelişmesi de bu hastalığın Denizli’de ve çevresinde az olduğunu gösteriyor. Biz de bu cesaretle Denizli’de Mesleki Eğitim’in önemini farkettik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte büyük bir heyecanla bu işe koyulduk. Sizler de ortak oldunuz ve hep birlikte güzel bir yola çıktık.Mesleki Eğitim Daire Başkanı’nın dediği gibi normal bir liseye göre pahalı bir yatırım. Dolayısıyla yapılan bu yatırımı en iyi şekilde kullanmamız lazım. Bu konuda Milli Eğitim güzel bir gayret içinde biz de Valilik olarak bu çalışmanın takipçisiyiz, destekçisiyiz. Hep beraber memleket meselesi denilen Meslek Lisesi’ni daha da geliştireceğiz. Denizli’nin böyle bir potansiyeli ve heyecanı var. Şimdiden projenin başarılı olmasını diliyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından Denizli Valisi Hasan Karahan,  Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile iş adamları arasında protokol imzaları atıldı.

 

 

Okul-Sektör İşbirliği Protokol İmza Töreni ile farklı sektörlerle 61 (altmışbir) protokol imzalandı. Mesleki Eğitim çalışmalarında asıl amaç;  ara eleman değil, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve aranan elemanı yetiştirmektir.

 

 

25-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-2018

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.