DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonun Amacı ve Felsefesi Mesleki Eğitime Yoğunlaşmaktadır

2023 Eğitim Vizyonun Amacı ve Felsefesi Mesleki Eğitime Yoğunlaşmaktadır

Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu programı çerçevesinde “Güçlü Mesleki Eğitim” sloganı ile yola çıkan Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor.

 

Mesleki eğitim tanıtılması, yaygınlaştırılması ve yönlendirmesi konularında oluşturulan il eylem planı çerçevesinde ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler ile toplantı gerçekleştirildi.

 

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında yapılan toplantıda 19 ilçe milli eğitim müdürü, ortaokul müdürleri ve rehber öğretmenler hazır bulundu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “2023 Türkiye’sinde Denizli’nin lider şehir olması için çabalıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda elde ettiğimiz başarılarla da bu hedefe ulaşacağımıza il olarak inancımız tamdır. Değerli eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle hedeflerimize de tek tek ulaşmaktayız. Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu öğretmen ve insan odalık bir yapıdadır. Öğretmenlerimizle her gün eğitim ortamlarında bir araya geliyoruz. Sayın Bakanımız il milli eğitim müdürlerine yaptığı toplantıda 2023 Vizyon Belgesi ile milli eğitim bir devlet politikası olarak devam edeceğini vurguladılar. Önümüzdeki süreçte eğitim sistemimize çağ atlatacağız.

 

Sayın Bakanımızın 2023 Eğitim Vizyonunda mesleki eğitimde 7 temel hedef var. Çocuklarımızın geleceğe yönlendirilmesine ortaokullardan başlayacağız. Ortaokulları bitiren öğrencilerimizi ilgi alanlarına göre liselere yerleştirmeliyiz. Tüm bunlar rehber öğretmenlerimiz ve sınıf öğretmenleri vasıtası ile olacaktır. Mesleki eğitim almak ve meslek sahibi olmak kolunda altın bilezik taşımaktır. Önümüzdeki süreçte sizlerle birlikte mesleki eğitimi adeta şaha kaldıracağımıza inancım tamdır. Bakanımız yaptığı her toplantıda 2023 Eğitim Vizyonunun Temel Amacının “Çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli ve ahlaklı çocuklar yetiştirmek olduğunu” vurguluyor. Ortaokuldan başlayan yönlendirmeler geleceğimiz olan yavrularımızın hayatlarını belirleyecektir. Onlara iyi bir gelecek çizersek ülkemiz kalkınacaktır. 2023 Eğitim Vizyonun amacı ve felsefesi mesleki eğitime yoğunlaşmaktadır. 2023 Türkiye’sinde Denizli’yi zirvede görmek istiyoruz” dedi.

 

 

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.