Denizli İl Millî Eğitimden ERASMUS+ Projesi
1547
17:12
01.09.2015

Drama Uygulamalarının Kullanılarak Göçmen Öğrencilerin Sosyal Entegrasyonları  projesi Türkiye genelinde  7200 AB Projesi arasından ilk 9 proje arasına girme başarısı göstererek kabul edildi.

 

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı  ve proje koordinatörlüğünü yapacak olduğu projenin yerel ortakları Pamukkale Üniversitesi ile Hürriyet Otaokulu, uluslararası ortakları ise Teramo Belediyesi (İtalya), Istituto Tecnico Commerciale “Pascal-Comi” Lisesi (İtalya), Cooperativa Sociale Filadelfia Derneği (İtalya) olacak.

 

129.000 Avro bütçeli ve İngilizce orijinal adı “S-Integration -Social Integraation Of Immigrant Students By Using Drama Applications” olan proje iki sürecek.

 

Projenin bir çok proje arasından seçilme başarısına dikkat çeken ve içeriği hakkında açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “Göçmen ailelerden gelen çocuk ve gençler sosyal açıdan dezavantajlı ailelerden gelmesi eğitim fırsatlarını kötüleştiriyor. Öte yandan sahip oldukları yetenekleri neredeyse hiç dikkate alınmıyor ve desteklenmiyor. Bu nedenle önemli potansiyeller kullanılamıyor. Göçmen ailelerden gelen çocukların etkili bir entegrasyonu için fırsatlar kaçırılıyor. Bu yüzden eğitimde fırsat eşitliğine dayalı destek için ve tüm çocuk ve gençlerin katılımını sağlamak amacıyla gerekli önkoşulların yaratılması gerekiyor. Göçmen öğrencelerin entegrasyonunu sağlamak amacıyla projemizde yararlanacağımız DRAMA UYGULAMALARI Avrupa Birliği Erasmus+ programının okul eğitimi alanındaki öncelikler arasında yer alan eğitim eşitsizliklerini önlemeye yönelik yenilikçi projelerin desteklenmesi, kaliteli öğrenmeden faydalanmasına izin vermek için eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında eşitliği ve içermeyi geliştirmeyi ve toplumda dezavantajlı konumda olan grupların dışlanmasına engel olup katılımlarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda DRAMA UYGULAMALARI gibi yenilikçi etkili metotların kullanılarak yine öncelikler arasında yer alan çapraz becerilerden bir tanesi olan ve entegrasyonun olmazsa olamazı olan dil ve okuryazarlık konusunda başarıya ulaşmayı hedeflemektedir” dedi.

 

 

Yayın Tarihi: 01.09.2015