Etkileşimli Tahtalı Okul Sayısı Hızla Artıyor
933
10:11
18.03.2016

 

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen ve eğitim teknolojilerinde gelinen son noktayı gözler önüne seren FATİH Projesi kapsamında okullar teknoloji ile donatılmaya devam ediyor.

 

 

 

Okullara kurulan Etkileşimli Tahtalarla birlikte Fiber İnternet Ağı’da kuruluyor. Böylelikle öğrenci ve öğretmenler dersleri tablet bilgisayarlar üzerinden online bir şekilde işleme imkanı buluyor.

 

 

 

İlimizde Fatih Projesi II.Faz İkinci Kısım  kapsamında kurulan ‘Etkileşimli Tahta’ların Muayene Kabul işlemlerinin nasıl yapılacağına dair bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

 

 

Etkileşimli tahta ve alt yapı kurulumu gerçekleştirilen okul müdürlerine yönelik Pamukkale Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’da katıldı.

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “FATİH Projesi II. Faz Kapsamında Etkileşimli Tahta kurulumu tamamlanan okullarımızda teslim işlemlerinin noksansız yapılabilmesi için sizlere yapacağımız bilgilendirmeler var. Bakanlığımız tarafından titizlikle sürdürülen önemli bir proje, çocuklarımız ve eğitim sistemimizin teknolojinin tüm imkânlarından faydalanmasını sağlıyor” dedi.

 

 

 

Toplantıda Aday Öğretmen çalışmalarına da değinen Müdür Oğuz, Bakanlığımız tarafından ilk defa uygulanan programın önemle üzerinde duruyoruz. Aday öğretmenlerimizin ilimizde bulundukları süre içerisinde deneyim kazanarak asli görev yerlerine gitmesini istiyoruz dedi.

 

 

 

Hayırseverlerimize Çağrıda Bulunuyoruz

 

 

 

Denizli Eğitiminde gelinen son noktaya da değinen Müdür Oğuz, 7 anaokulundan bugün 78 anaokuluna ulaştık. Hedefimizi 3 yıl içerisinde temel ve ortaöğretimde tam gün uygulamasına tamamen geçmek. Sayın Valimizin başkanlığında bu konuda önemli bir aşama kaydettik. Mesaimizin birçoğunu bunun için harcayarak ilimizde her kesimden kişilerle bir araya geliyoruz. İlimizde şuanda 12 hayırseverimiz okul yapmak istiyor. İkili eğitim yapan 40 okulumuzu tekli öğretime geçireceğiz.  İlimizde tekli öğretime geçmek için 688 derslik ihtiyacı var.

 

 

 

Bu yıl devam eden 47 inşaatımızdan 24’ü tamamını hayırseverlerimizin yaptırdığı inşaatlar. Bugüne kadar ilimizde 400’ün üzerinde hayırseverlerimizle okul protokolü yaptık. 223 hayırseverimiz anahtar teslimi okullar yaparak eğitim öğretime kazandırdı. Buradan tüm hayırseverlerimizi minnet ve şükranla anıyorum dedi.

 

 

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Oğuz toplantıya Fatih Projesinin önemine değinerek sözlerine devam etti ve proje bileşenlerinden bahsetti. Grevin öneminden ve teslim alırken mevcut mevzuatın gereklerine uymalarından ve alınan tahtları öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunmaları ve aktif olarak kullanmalarını istedi.  Eğitimin bir parçası olan EBA’dan  (Eğitim Bilişim Ağı) öğretmen ve öğrencilerin istifadeleri için gereken her türlü önlemi almalarını okul aile birlikleri ile birlikte tüm velileri bu ücretsiz bilgi havuzundan yararlanmaları için bilgilendirmeleri söyledi. Velilerin eğitim eşitliği sağlayacak sistemden haberdar olmasın da eğitimin geleceği açısından önemine de vurguda bulundu.

 

 

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz FATİH Projesi I.Faz Kapsamında (Ortaöğretim Kurumları)  yaklaşık 2.539 ve II.Faz Birinci Kısmında (Temel Eğitim) 1.634 etkileşimli tahtanın kurulumu ve tesliminin yapıldığını, son olarak da II.Faz İkinci Kısımda 3.388 etkileşimli tahtanın teslim işlemlerinin yapılacağını belirtti. Son teslimlerle birlikte ilimizde yaklaşık 7.561 etkileşimli tahta eğitim öğretim hizmetin olacağını söyledi.

 

 

 

Toplantının devamında okul müdürlerine;  muayene kabul işlemlerinde kullanılacak ETTS sitemi, Etkileşimli Tahta keşif yönergesi ve Muayene Kabulde dikkat edilecek önemli noktalar üzerinde duruldu.  ET ile ilgili doğru ve yanlış montaj örnekleri gösterildi. Ayrıca muayene kabul kriterleri, kontrol listeleri ve kullanım kılavuzu gibi dokümanlar okul müdürlerine verildi.

 18-03-201618-03-201618-03-201618-03-2016

 

 

Yayın Tarihi: 18.03.2016