DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Temalı Eğitim ve Faaliyetler Planlandı

Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Temalı Eğitim ve Faaliyetler  Planlandı

Hayata Boyu Öğrenme çalışmalarında Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Temalı Eğitim ve Faaliyetler hakkında il geneli halk eğitimi merkezleri müdürleri ile toplantı gerçekleştirildi.

 

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yavuz Çağlar ve 19 ilçede görev yapan halk eğitimi merkezleri müdürleri katıldı.

 

Küresel iklim politikaları bağlamında Türkiye'nin 22 Nisan 2016 tarihinde imzaladığı Paris İklim Anlaşmasına taraf olan ülkeler tarafından desteklenen politikalar 2020 yılından sonra çevreci politikalar alanında geri dönüşüm ve sıfır atık temalı çalışmalar tüm dünya genelinde yürütülmektedir.

 

Ülkemizde de 11. Kalkınma Planı, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve MEB 2019-2023 Stratejik Planı doğrultusunda; Millî Eğitim Bakanlığınca 2022 yılında öncelikli olarak gerçekleştirilmek üzere 23 hedef belirlenmiştir. Hedefler arasında hayat boyu öğrenme kurumlarında "geri dönüşüm" ve "sıfır atık" konularında eğitim ve farkındalık çalışmalarının yapılması bulunmaktadır.

 

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü halk eğitimi merkezi müdürlüklerinin yapacağı çalışmaların yer aldığı "Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Temalı Eğitim ve Farkındalık Çalışmaları Kılavuzu" 14.02.2022 tarihinde uygulamaya geçirildi.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici başkanlığında yapılan planlama toplantısında çalışma takvimi hazırlanarak bu doğrultuda halk eğitimi merkezi müdürlüklerinde sosyal ve kültürel faaliyetler yapılarak geri dönüşüm, sıfır atık, çevre bilinci, iklim değişikliği, su ve enerji tasarrufu gibi konularda toplumsal bilincin artırılması, çevreye saygılı, kaynakların etkin kullanıldığı, geri dönüşümün ekonominin vazgeçilmez parçalarından biri haline geldiği üretim ve tüketim kültürünün oluşturulmasına yönelik geri dönüşüm ve sıfır atık temaları kapsamında eğitimler ile faaliyetleri yapılacak.

 

Bu kapsamda ilimiz genelinde;

 

1- "Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalajdan Aksesuar Yapımı, Çevre Koruma Bilinci, Ekoloji Okuryazarlığı, Küresel İklim Değişikliği ile Mücadele, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Bilinci" vb. kurslar açılacak.

2- 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklar için "Geleneksel Oyuncaklar" teması ile geri dönüşüm malzemelerinden yapılan oyuncaklar ile etkinlikler yapılacak.

3-"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" ve "Çevre Koruma Haftası" kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ürünler (kıyafet, takı, aksesuar, ev ve bahçe dekoratif ürünleri vb.) ile sergi düzenlenecek.

4-Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan kıyafetlerden oluşan defile düzenlenecek.

5-"Geri dönüşüm" ve" sıfır atık" bilinci ile yapılan ürünlerin dijital katalogları ile afiş, tanıtım videoları gibi dijital içerikleri oluşturulacak ve resmi internet sayfaları ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

 

6-Gerçek nesneler kullanarak atıkların doğada yok olma sürelerini gösteren panolar hazırlanacak ve panoları kurum girişinde kursiyerlerin, ziyaretçilerin görebileceği bir yerde sergilenecek.

 

7-15 Mart 2022 tarihine kadar Merkezefendi-Pamukkale-Çivril-Honaz ve Çameli ilçelerimizde geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak kütüphane oluşturulacak.

 

8-Diğer kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, meslek odaları ve üniversite ile "Geri dönüşüm" ve "sıfır atık" kapsamında yapılacak çalışmalarda iş birliği yapılacak.

 

Haber: A.ARSLAN

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 29 Ekim Bulvarı No174/1 Merkezefendi/Denizli - 0 258 234 20 00 //// 0 258 234 21 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.