Hayırseverlerimiz İlimiz eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu, Emsan Doğan Değirmencioğlu İlkokuluna, öğrencilerin bilgi hazinelerini geliştirebilmeleri adına ‘Kütüphane’ tefrişatı yaptırdı. Z Kütüphanenin açılışı Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.
Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulunda düzenlenen ödül törenine; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Mehmet Bahauddin Aksu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Kurdele kesim öncesi duygularını ifade eden Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu, hayırsever bir aileden geldiğini, kendisinin de eğitime katkı sağlamaktan mutlu olduğunu söyledi
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise konuşmasında Z kütüphane olarak adlandırılan Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin önemine değinerek; “Z kütüphane her İlde büyük önem verdiğim yatırımlardan biri. Okullarda bir oda kütüphane iken ki ilgiyi görüyorum, birde Z kütüphane ye çevrildiği zaman ki ilgiyi görüyorum. İnanılmaz bir fark var. Çocuklardaki okuma zevkini arttırıyor. İnşallah bu sayıyı hayırseverlerimizin ve belediyelerimizin katkısıyla birçok okulumuza kavuşturmayı düşünüyoruz” dedi.
Kütüphane sevgisi olduğu zaman şehirlerin şeklinin, görüntüsünün ve kimliğinin değiştiğine dikkat çeken Vali Altıparmak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Kalkınmış, gelişmiş bir şehre girdiğiniz zaman tiyatro görüyorsunuz, kütüphane görüyorsunuz, müze görüyorsunuz. Bizim şehirlerimize girdiğiniz zaman ne görüyorsunuz koca koca kamu binaları, büyük iş merkezleri. Maalesef kütüphane yok. Bunu ele almamız lazım. Şehirlerimizde kütüphanelerin, müzelerin ve tiyatroların en güzel merkezler olması lazım. Denizli ekonomik olarak belirli bir kalkınmışlığa ulaşmış, sanayi ve ihracat fevkalade. İşte bu noktada kültürün, sanatın ön plana çıkarılması lazım. Özellikle para kazanan bu şehirde belli bir gelir elde eden herkesin buna katkı sağlaması lazım. Denizli’deki işadamlarımızın da kendi adlarına kütüphaneler, kendi adlarına tiyatrolar veya sanat merkezleri yapmaları hakikaten en büyük arzularımızdan biri. Bu vesileyle hayırseverimize teşekkür ediyorum. Benim nazarımda kütüphane yaptırmak okul yaptırmak kadar değerli. Amaca uygun olarak yararlanabilmek, öğrencilerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıklarını geliştirmek ve eğitim öğretimde atılan adımları kütüphaneleri etkili kullanarak desteklemek amacıyla okul kütüphanelerine yenilikçi bir bakış açısı getirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Hayırsever Mehmet Bahauddin Aksu Kütüphanesinin açılış kurdelesi Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu tarafından kesildi. Açılış töreninde ayrıca Vali Altıparmak Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu’ya eğitime verdiği destekten dolayı plaket verdi. Vali Altıparmak ve beraberindekiler açılış töreninin ardından kütüphaneyi gezdi.
72 metrekare alana sahip kütüphanenin 100 bin TL’ye mal olduğu ve maliyetin Hayırsever tarafından karşılandığı öğrenildi. İçinde yaklaşık 2 bin kitabın yer aldığı kütüphane 7’den 77’ye her kesime hitap edecek.
İlimizde çalışmalarına 2011 yılında başlanan Zenginleştirilmiş Kütüphanelerle (Z-Kütüphane) okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "hayat boyu öğrenme merkezi" ve eğlenme- dinlenme etkinliklerine imkân veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesi amaçlanmıştır. Kurulan Z-Kütüphaneler, klasik kütüphane anlayışından farklı özelliklere sahip bulunmaktadır. Bu kütüphaneler fiziki şartları ve teknolojik alt yapıları ile kütüphanecilik anlayışına çağdaş bir seviye kazandıracak ve kütüphane hizmetlerinin niteliğini artıracaktır.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak kütüphane açılışının ardından okul öğretmenleriyle de bir araya geldi. Burada öğretmenlerle sohbet etme fırsatı bulan Vali Altıparmak, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Kalkınma çabası içerisinde olan ülkelerin çocuklarının tamamı teknik bilimler okuyor mühendislik, tıp gibi. Teknik bilimler ayrı taktik bilimler ayrı. Taktik bilimler sosyoloji, hukuk ve siyasal bilgiler gibi sosyal bilimlerdir. Ama bizler sürekli tekniğe yöneliyoruz ve sosyal bilimler sürekli geri planda kalıyor. Halbuki bir şairin söylediği 2 satırlık mısra ne yapıyor, ihtilal yaptırıyor. Mühendislik de tıp da fevkalade önemli ama sosyal bilimleri de ihmal etmememiz gerekir. Yani her aile çocuklarını tıp ve mühendislik fakültelerine yönlendirerek bu ülkeye belki daha fayda gösterecekleri, katkı verecekleri alandan uzak bırakıyorlar. Bu çocuklarımızın ileride iyi bir sosyolog, iyi bir felsefeci, iyi bir sanatçı, iyi bir şair ve edebiyatçı yetiştirdiğimizi düşünün. Medeniyetleri taşıyan nedir? Mesela ören yerlerimiz var. Ören yerlerinden bize gelen ne? Mimari ve edebiyat gibi özellikleri. Taşıdıkları bu özellikleri yoksa medeniyet tuzla buz olur gider. Bugün geçmiş devletlerin hangisine bakarsanız bakın mutlaka yazılı ve görsel bir şeyler var. En kalıcı olan da mimaridir. Bunun haricinde geleceğe ne sizin paranız geliyor ne de binalarınız, fabrikalarınız. Para bir anda kağıt oluyor, binalarınız, fabrikalarınız da bir anda yok oluyor ama eğer o kültürü taşıyıcı unsurlar varsa tekrar yeşeriyor tekrar yenileniyor. Okullarımızın özellikle orta ve lise kısımlarında öğretmenlerimiz öğrencilere kendi düşünceleri ile yön vermek yerine değerler eğitimine önem vermelidir. Çocuklarımızın iyi birer eğitim almalarının yanında milli ve manevi değerleri de taşımaları çok önemli. Buradaki çocuklar bir şekilde geçim kaynağı bulurlar ama bu ülkeye hizmet bilinci yok ise bu toplumun sorunlarını kendine dert edinmiyorsa, kendi hizmet verdiği alanda anne ve babasına nasıl hizmet ediyorsa o anlayışla hizmet edemiyorsa fayda gelmez ki… Ondan sonra en büyük zalim okuyandan çıkıyor. Cahil biri birkaç kişiye zarar verir, fakat okumuş zalim çok daha büyük zararlar verir”