2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu Ekim ayı toplantısı Denizli Vali Yardımcısı Hakkı Ünal başkanlığında yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Bina toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Erdinç Akkaya, Denizli genelindeki halk eğitim müdürleri, kamu kurum müdürleri ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “Milli Eğitim Müdürlüğü adına eğitimde iyi örnekler için çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda tüm kurumların desteklerini bekliyoruz. Daha güzel başarılara imza atabilmemiz için hepimiz iş birliği halinde olmamız gerekir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz sizlerin emrindeyiz. Bizler çocuklarımızın, gençlerimizin kısacası geleceğimizin kollarına altın bilezik takmak istiyoruz. Bunun için çocuklarımızı ve gençlerimizi meslek edindirme kurslarına katılmalarını sağlamalıyız. Öğrenme Şenliklerinde kurum/kuruluş ve diğer sivil toplum örgütlerinden de destek bekliyoruz. Tüm halk eğitim merkezi müdürlerimize teşekkür eder başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Hayat Boyu Öğrenmeye katılımın oranlarının arttırılmasıyla ilgili çalışmalar ve faaliyetler hakkında İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Akkaya sunum yaptı.
Hayat Boyu Öğrenme çalışmalara kapsamında;
2016 yılında yıl 219.311 olan kursiyer sayısı 2017 yılında 229.694’e olmuştur. Kurum müdürleri ile yapılan toplantılar sonucunda kurumların sorunları ve çözüm önerileri dikkate alınarak gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
Okullar Hayat Olsun
19 ilçede 282 okulumuzda Okullar Hayat Olsun Projesi Uygulanmaktadır.
Destekleme Ve Yetiştirme Kursları
Hayat Boyu Öğrenme Şubesine bağlı 19 Halk Eğitim Merkezinde 452 öğrenciye Destekleme ve Yetiştirme Kursu verilmiştir. Bu kursiyerlerden 241’i üniversiteyi kazandığını beyan etmiştir. Hedef daha çok kişiye hizmet vermektir” dedi.
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi
Proje kapsamında ilimizde 2014-2015 Eğitim Öğretim Y
ılında görev yapan 282 rehber öğretmene Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi konusunda seminer verilmiş, bu öğretmenler marifetiyle de öğrenci ve velilere seminerler verilmiştir. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında 75.592 öğrenci ve velimiz bu eğitimden geçmiştir. Hedef tüm öğrenci ve velilere ulaşabilmektir.
Toplumsal farkındalık arttırılarak Hayat Boyu Öğrenme Kültürünün oluşturulması. İlçelerde alan taramaları yapılarak okuma yazma bilmeyenler için I. ve II. KADEME Okuma Yazma kurslarının açılarak %100 hedefi yakalanmak istenmektedir.
Toplantıda ayrıca 2017 yılı içerisinde en çok kursiyer kaydı yapan halk eğitim merkezi müdürlerine plaket verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince bu güne kadar yürütülen faaliyetler ve bu konuda katılımcıların görüş ve önerileri alınarak toplantı sona erdi.