"Bağımlılık İle Mücadele - Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılmasına Yönelik" İş Birliği Protokolü İmzalandı
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Bağımlılık İle Mücadele - Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılmasına Yönelik" İş Birliği Protokolü Denizli Valisi Hasan Karahan'ın katılımı ile imzalandı.
Valilik Makam Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine; Valimiz Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Süleyman Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Berna Öztürk katıldı.
Valimiz Hasan Karahan yaptığı konuşmada; " Bağımlılıkla mücadele anlamında son yıllarda biliyorsunuz kaygımız var. Bu yüzden bu mücadeleyi tüm kamuoyu desteği ile topyekûn seferberlik halinde yürütmemiz gerekiyor. Bu yüzden bu protokolü imzalamak için toplandık. Özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda aylık ve 6 aylık rutin toplantılarımız oluyor. Bildiğimiz gibi uyuşturucu çağımızın belası. Her aileye girebilecek bir bela, bu yüzden hepimizin çok dikkatli olması lazım. Okulda öğretmenlerimizin, aile içerisinde anne ve babaların herkesin bu konuya özen göstermesi gerekiyor. Bu sadece bir asayiş sorunu veya sağlık sorunu değil. Topyekûn mücadele edilmesi gereken bir sorun. Özellikle gençlerimizi hedef aldığı için ülkemizin geleceği açısından da sorun teşkil eden bir etken. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Eskiye nazaran daha iyiyiz, son yıllarda daha etkin bir mücadele içerisindeyiz" dedi.
İmzalanan protokolün amacı; öğrenci, öğretmen, idareci, veli ve diğer çalışanların zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmesine destek vermek; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp daha güvenli ve daha sağlıklı hayat sürmelerine katkıda bulunulması bunun yanında; toplumun bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak, toplumda şiddet, saldırganlık ve zorbalık olaylarına neden olabilecek risk faktörlerini önlenmek ve bireylerin zorlu yaşam şartları ile olumsuz etkileriyle başa çıkma becerileri kazanmaları yönünde desteklenmesini sağlayarak bireyler için bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı oluşturulmasıdır.