Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Geri Dönüşüm Otomatı Üretti
İlimiz Pamukkale İlçesi Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri geri dönüşüm otomatı ürettiler.
DENATMATİK ismi verilen cihazla öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırmak hedefleniyor.
Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek cihazı yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici "Dünyamızın ortak evimiz olduğunu düşündüğümüzde günümüzde bizler için dünyamızı ve çevremizi korumak çok büyük önem arz ediyor. Bu anlamda çevre bilincinin çok küçük yaşlarda aşılayarak davranış haline getirmek en temel görevlerimizden bir tanesidir. Orhan Abalıoğlu MTAL tarafından üretilen DENATMATİK cihazımız; çevreye duyarlı gençler oluşturmak ve çevre bilincinin kalıcı hale getirmek için üretilmiş bir cihazdır. Cihazımızın kişiselleştirmesi adına üretilen manyetik kartı ile kullanıcıların geri dönüşüme yaptıkları katkı kayıt altına alınıyor. Cihazın kullanım aşamasında okutulan manyetik karttan sonra geri dönüşüm ürünleri olan cam, plastik ve metal atıklar atıldığında cihaz otomatik ayrışım yapıyor ve depoluyor. Böylelikle atıkların doğaya atılmasının önüne geçerek, çevre bilincine katkı sağlıyoruz. Okulumuzun endüstriyel otomasyon alanı öğretmen ve öğrencilerinin birlikte geliştirildi. Bu çalışmada öğrencilerimiz hem öğrendiler hem de ürettiler. Denizli olarak tüm Türkiye'de okullarımız başta olmak üzere tüm kurumlarımıza DENATMATİK cihazımızı üretip gönderebiliriz. Temiz bir çevre için, temiz bir gelecek için, temiz bir Türkiye için ve temiz bir dünya için DENATMATİK geri dönüşüm makinası diyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
DENATMATİK Geri Dönüşüm Otomatı
Pet şişe, cam şişe ve teneke kutu ambalaj atıklarını toplamaya yarayan cihazla; toplanan atıkları sensörlerle algılayarak sayan, toplanan atıkların toplam miktarını ekranda gösteren, atıkların kim tarafından atıldığını belirli kodlarla ve kart okuma sistemiyle ekranda gösteren, bu ekran çıktılarını çeşitli alanlarda (okul idaresi, okul kantini, okul kooperatifi gibi) kullanılabilmesi ile kişilere (öğrencilere) puan veren, geri dönüşüme teşvik eden, geri dönüşüm oranını artıran, dünyamızın daha yaşanabilir hale gelmesi için eğitim kurumlarımızda öğrencilerimize geri dönüşüm bilincini aşılayan bir cihaz olması amaçlanıyor.