Denizli Valiliğinin koordinatörlüğü ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Odası işbirliği çerçevesinde bu yıl ilki düzenlenen ‘Öğrenme Şenliği’ Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katıldığı etkinlikle başladı. 3-5 Mayıs tarihleri arasında Denizli Ticaret Odası hizmet binası önünde kurulan çadırlarda dokuma, ebru kursu, Osmanlıca, ahşap oyma, taş boyama ve leblebi yapımı gibi 39 alanda yapılan kurslar halkımıza anlatılacak.
Şenlik, Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Valilikten Ticaret Odası önüne kadar gerçekleşen kortej yürüyüşünün ardından etkinlikler burada kurulan çadırlardaki tanıtım stantlarıyla devam etti.
Buradaki etkinliğe katılan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin gençlerin ileride daha iyi yerlere gelmesine vesile olmasını temenni eden Vali Altıparmak konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti.
Kurdele kesiminin ardından Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve beraberindeki diğer protokol üyeleri tek tek stantları gezen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Öğrenme Şenlikleri ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra, kişilerin yaparak/yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması, öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratılması hedeflendiğini dile getirerek yapılan el emeği ürünler hakkında bilgi aldı.
Bu yıl ilki düzenlenen 1. Denizli Öğrenme Şenliğinde; usta öğreticilerce aşağıdaki faaliyetler halka deneyimlendirilecek;
1. Islak Keçe Aksesuarları
2. Kaat´ı
3. Dokuma (Küçük Boy Dokuma)
4. Kadın Giysi Dikimi (Elde Makine İşi)
5. Elde Kurdele İşi
6. Peçete Katlama
7. Ahşap Yakma Tekniği (Pyrogravure)
8. Kumaş Abajur Yapma
9. Ebru Kursu
10. Osmanlıca
11. El Nakışları
12. Hasta ve Yaşlı Bakımı
13. Makinede Süzeni ve Maraş İşi
14. Buldan Bezi Dokuma
15. Yün, Keçe ve Koza Nakışı
16. Yöresel Kilim Dokuma
17. Şifre Dantel (Şiş)
18. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi Teknoloji Bağımlılığı
19. Amigurumi (Örgü Oyuncak) Yapımı
20. Penye Sepet Yapımı
21. Çömlek Yapımı, Katılımcıların Uygulamalı Çömlek Yapması.
22. Hasır Dokuma Gösterimi ve Katılımcıların Uygulaması,
23. Kekik Yetiştiriciliğinin Tanıtımı
24. Oyuncak Bebek Kıyafeti Dikimi
25. İŞKUR tarafından görevlendirilen bir usta öğretici nezaretinde CV Hazırlama Teknikleri ve İş Görüşmesinde Dikkat Edilecek Hususlar Hakkında Bilgilerin Sunulduğu Bir Stant.
26. Pasta Süsleme Yöntem ve Tekniklerinin Uygulamalı Olarak Gösterileceği Bir Stant
27. İşitme Engelliler İçin Bazı İşaretlerin Gösterilmesi ve Yaptırılması
28. Kum Sanatı Etkinliklerinin Gösterilmesi ve Yaptırılması,
29. İpek Böceği Kozasından Aksesuar Yapımı
30. Deri El Sanatları (Çanta, Kemer, Tablo)
31. Takı Yapımı Ahşap Boyama
32. Ahşap Oyma (Naht) Sanatı
33. Kaligrafi
34. Taş Boyama
35. Kemik Tarak ve Bıçak Yapımı
36. Leblebi Yapımı
37. Hüsni Hat ve Su Kabağı İşlemeciliği
38. Dekoratif Ahşap Süsleme
39. Halk oyunları