Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Pamukkale İlçesi Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafında hazırlanan ve GEKA’nın desteklediği “Üretimin Temel Taşı Mavi Yakalılar” projesi tanıtıldı.
Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılan tanıtıma Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, DTO Başkanı Nejdet Özer, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Hayırseverler Gülay Kanak, Salih Sarıkaya, hayırsever işadamları, GEKA temsilcileri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açılış konuşmasında “İl genelinde 51 meslek lisemiz var. Sadece bir okulda çocuklarımızın üstün zekalı olması veya üst düzey başarı olması bizlere yetmiyor. Biz bireysel değil genel başarıdan yanayız. Denizli Millî Eğitim Müdürlüğü yıllardan beri iller nezdinde söz sahibi bir şehir. 5 olan okul öncesi eğitim kurumunu 77’ye yükselttik. Bu alanda Ege Bölgesinde 1. Türkiye’de 3. Sıradayız. Aynı zamanda TEOG ve LYS’de de ilk sıralardaki yerimizi alıyoruz. Model bir iliz. Halk Eğitim ve mesleki eğitim merkezlerimizde de önemli çalışmalara imza atıyoruz. Okullaşmada 45 okul inşaatımız halen devam ediyor. Bunlarda en büyük katkı hayırseverlerimizin. Biz sadece koordinatörlük vazifesi görüyoruz. Valiliğimiz, belediyelerimiz ve STK’lar ile var gücümüz ile mücadele ediyoruz. Mesleki Eğitim ve Eğitim Çalıştayları ile Denizli’mizin yok haritasını çıkardık. Bakanlığımızca örnek gösterildik. Okul projelerimiz önem arz etmekte ve bu projeler başka illerce model olarak alınıyor. Hayırseverlerimiz ve eğitim destekçilerimiz olmadan bizlerin ayakta durması mümkün değildir. 43 okulumuzda ikili eğitim öğretim devam ediyor. Amacımız bunu sıfırlamak. Mesleki Eğitimde de odalarımızla birlikte her türlü çalışmaya hazırız. Bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ve proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“Üretimin Temel Taşı Mavi Yakalılar” Projesi ile;
l. Tekstil alanına gelen öğrenci sayısını arttırmak
2.Tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu mavi yakalıyı yetiştirmek
3.Yetiştirceğimiz mavi yakalıyı çağın teknolojisini uygulayabilir hale getirmek
4.Tekstil Teknolojisi alanı atölyesinin fiziki alt yapısını iyileştirmek
5. Atölyeye kazandırmayı planlanan donanımla öğrencilere “hayal et, tasarla, üret” vizyonu kazandırmak * CCİ Bilgisayarlı Numune Seti * Kompresör (880 İt / 6-8 bar basınç ) amaçlanıyor.
Proje Kapsamında Gerçekleştirilmesi Hedeflenen Faaliyetler:
l. Lise eğitimine başlayacak olan gençlere “mesleki eğitime yönlendirme” eğitimleri vermek
2.Okulda okuyan öğrencilere “Mavi Yakalının Üretimdeki Yeri Nedir? “konulu eğitimler vermek
3.Sektörde çalışan mavi yakalılara “ Mavi Yakalı Olmanın Önemi” konulu eğitim vermek
4. Firma yetkililerine “ Çalışanlarımızın Bizim İçin Önemi” konulu seminer vermek
5. “İyi Uygulama Ziyaretleri” ile sektörlerle öğrenciler arasında köprü oluşturmak.
Proje tanıtım toplantısının ardından okulun çok amaçlı toplantı salonunun protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirdi. Ayrıca okulun ismini taşıdığı hayırsever Gülay Kaynak Sarıkaya’ya Vali Yardımcısı Ali Şanlıer tarafından eğitime verdiği desteklerden dolayı plaket verildi.