Üstün Yeteneklilerle Geleceği Tasarlama Projesi Kapanışı Yapıldı
Avrupa Birliği destekli Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığınca yürütülmekte olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı (IPA) bünyesinde Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamındaki "Designing The Future With Gifted" (Üstün Yeteneklilerle Geleceği Tasarlama) projesinin kapanışı yapıldı.
Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Denizli Sanayi Odası ve Merkezefendi Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezinin ortak olduğu projenin Denizli Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen kapanış programına DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yasin Temel okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu konuşmasında "Türkiye'nin en büyük dokuzuncu ihracatçı ili olan Denizli'mizde sanayi kolunun en büyük temsilcisi konumundaki DSO nitelikli özel eğitim ve öğretim konusundaki kapasite ve farkındalık eksikliğini giderme konusundaki bu projenin hayata geçirilmesine katkı sağlamıştır. 1 Kasım 2021 tarihinde başlayan ve 200 Bin Euro lük bütçeli proje ile öğretmenlerimizin mesleki gelişimini artırmaya yönelik yurt içi ve yurt dışında çok sayıda eğitim gerçekleştirildi. Eğitimlerle teknolojik gelişmeleri takip edecek yöntemler, uygulamaları geliştirme ve uygulamaya koymak oldu. Proje kapsamında bilim koridoru ve karma gerçeklik laboratuvarı kuruldu. Bu laboratuvar Denizli'de bir ilk oldu. Denizli'de öğrenim gören tüm öğrenciler faydalanabilmektedir. 24 öğretmenimize workshoplar düzenlenerek eğitimler verildi. Verilen eğitimler sonucunda öğretmen ve öğrencilerimizce 5 ayrı sanal gerçeklik içerikli projeler yapıldı. Biz sanayiciler olarak sanayimizin ve üretimimizi daha ileri taşıma adına personel niteliğini artırmak ilk sırada yer alıyor. Niteliğin artırılmasında eğitim kurumlarımızın etkisi çok fazladır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sanayi ve üretim endeksli, üretim düşünce yapısı ile yetiştirmek ve üretim hayatına entegre edebilmek ülkemiz için çok önemli. Projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. DSO olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yapabileceğimiz tüm projelerin içerisinde yer almaktan büyük memnuniyet duyarız" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yaptığı konuşmasında "Marka şehir Denizli derken; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, mesleki eğitim ve liselerimizin yanı sıra özel eğitim alanımız da güçlü bir yönümüz. Özel eğitim alanında da BİLSEM'ler akademik ve sanatsal başarıya katkı veren en güzide kurumlarımızdandır. Kurumlarımızın yeniliklerle donatılması ve öğrencilerine bu doğrultuda eğitimler vermesi adına farklı hibe kaynaklarından yararlanıyoruz. Bugünkü projemiz AB İPA projeleri arasında yer alıyor. Sanayi Odamız ile okulumuz ortaklığı ile projeyi gerçekleştirdik. Yetenekli öğrencilerimizin 21. yy becerileriyle donatılması ve bu öğrencilerimizin yetenek alanlarının artırılması ve hayat başarımı noktasında daha üst seviyeye gelebilmesi için BİLSEM'ler bizim için çok önemli ve kıymetlidir. Öğrencilerimizin bu okullarımıza ulaşabilmesi adına ilimizdeki BİLSEM sayımızı beşe çıkardık. Projemizle teknolojik alanda yaşanan gelişmeleri öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize aktararak, yenilikçilik bir anlayış ile çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalarımızı sektör ile ortaklaşa yapıyoruz. Sektörel bazda yaptığımız çalışmalarda Denizli Sanayi Odamızla da birçok projeye ortak imza attık. Sayın başkanımız ve yönetim kurulumuza verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İlimiz sektörünün destekleri ile onların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Daha nice güzel proje ve çalışmalarda bir arada oluruz" dedi.
Programda konuşmaların ardından "Designing The Future With Gifted" Projesi'nin tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Eğitimde Genişletilmiş Gerçeklik ve Metaverse Deneyimini Koç Üniversitesi Karma LAB Öğretim Görevlisi Okan Efe katılımcılara aktardı. Program sonunda proje hedef grup öğretmenlerine, projede görev alan öğrenciler ile Workshop faaliyetine katılan öğretmenlere plaket takdim edildi.