Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar çalışmaları kapsamında ilimizde gönüllü 51 öğretmene Web 2.0 araçları eğitimleri başladı.
Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen hizmetiçi eğitim çalışmalarını İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.
Web 2.0 araçları eğitimleri içeriği hakkında açıklamalar yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz "İlimizde 2019 Aralık ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz Erasmus+ ve eTwinning buluşma günleri eğitimlerine katılan öğretmenlerimiz arasında 51 gönüllü öğretmenimiz bir haftalık Web 2.0 araçları hizmetiçi eğitimine katılıyorlar.
Çağımız teknolojinin çağı. Hızlı değişen ve gelişen çağda eğitimciler olarak teknolojiyi eğitimin içerisinde çok iyi kullanmalıyız. Bakanlığımız Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar çalışmaları kapsamında büyük çalışmalar yapmakta. Geleceğimiz olan öğrencilerimiz teknolojiyi çok iyi bir şekilde kullanmaktadırlar. Öğrencilerimizi bilgiye ulaşma ve teknolojiyi doğru kullanmaya yönlendirmeliyiz. Eğitimin dijitalleşmesi yolunda Web 2.0 ile öğretmenlerimizin öğrencilerine daha verimli ve ulaşılabilir içerikler hazırlayabilmektedirler.
İlimiz eğitim anlamında öncü bir il olmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul Üniversitesi tarafından hazırlanan son 10 yıllık rekabet endeksinde Denizli eğitim alanında birinci sırada yer aldı. Eğitim alanında bu başarı siz değerli öğretmenlerimizin eseridir. Buradan tüm öğretmenlerimizi eğitime yaptıkları büyük katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Web 2.0 Teknolojisinin Kullanılmasının Eğitim Ortamına Katkıları
Daha aktif ve katılımcı bir sınıf ortamı oluşturur.
Eğitim ortamındaki öğrencilerin birbirlerine karşı olumlu tutumlar gerçekleştirir.
Eğitim ortamında grup çalışması, etkili öğrenme, üst düzey düşünme, yapılandırmacı öğrenme, bireysel öğrenme, sorumluluk alma vb becerilerin gelişmesine katkı sağlar.
Web 2.0 Teknolojisinin Kullanılmasının Öğrencilere Katkıları
Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğrenciler öğrenim hayatlarında ve ileriki yaşamlarında teknoloji okuryazarı, aktif ve katılımcı bireyler olmalarına yardımcı olur.
Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğrenciler ürün odaklı çalıştıkları için gayretlerinin sonuçlarını somut olarak elde ettikleri için derse karşı istekleri ve bir şey geliştirmiş olma mutluğunu yaşarlar.
Web 2.0 araçlarını kullanan öğrenciler ürün üzerinde esnek çalışma imkanına sahip oldukları için kendisine uygun en iyi öğrenme metoduyla öğrenmeyi gerçekleştirebilirler. Bireysel öğrenme yöntemiyle en etkili öğrenmeyi gerçekleştirmiş olur.
Web 2.0 araçlarını kullanan öğrenciler sadece verilen bilgiyi tüketen bireyler konumundan, bilgiyi üreten, bilgiyi değiştiren, kaynağını sorgulayan aktif öğrenciler olmaktadırlar.