Page 20 - ÇINAR E-DERGİ 11. SAYI
P. 20

20           Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü Çınar E-dergisi 11. Sayı                                                                        Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü Çınar E-dergisi 11. Sayı        21




















                                                                                                                                     Tören Keşkeği Geleneği







                                                                                                        limiz Babadağ ilçesi başta olmak üzere il genelinde geleneksel “Keşkek” yemeği yapılarak

                                                                                                        çeşitli gün ve kutlamalarda baş yemek olarak yenmektedir. Haşlanmış koyun veya keçi

                                                                                                  İeti ile haşlanmış ve dövülmüş buğdayın karıştırılarak tereyağı ile servis edilmesi şeklinde
                                                                                                  yapılan keşkek yemeği, düğün yemeklerinde, hayır yemeklerinde ve özellikle Babadağ ilçesinde

                                                                                                  her yıl eylül ayının ilk haftasında Geleneksel Keşkek Günü etkinliği ile yaşatılmaktadır. Türk

                                                                                                  kültürüne özgü ayrı bir lezzeti vardır.
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25