Page 20 - ÇINAR E-DERGİ 11. SAYI
P. 20
20 Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü Çınar E-dergisi 11. Sayı Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü Çınar E-dergisi 11. Sayı 21
Tören Keşkeği Geleneği
limiz Babadağ ilçesi başta olmak üzere il genelinde geleneksel “Keşkek” yemeği yapılarak
çeşitli gün ve kutlamalarda baş yemek olarak yenmektedir. Haşlanmış koyun veya keçi
İeti ile haşlanmış ve dövülmüş buğdayın karıştırılarak tereyağı ile servis edilmesi şeklinde
yapılan keşkek yemeği, düğün yemeklerinde, hayır yemeklerinde ve özellikle Babadağ ilçesinde
her yıl eylül ayının ilk haftasında Geleneksel Keşkek Günü etkinliği ile yaşatılmaktadır. Türk
kültürüne özgü ayrı bir lezzeti vardır.